L'Hospital de Granollers participa en un projecte europeu de ciberseguretat

És el CyberHimprex, un programa en què, a més del centre granollerí, també participa un hospital de Grècia i dos d'Itàlia

Societat

L'Hospital de Granollers participa en un projecte europeu de ciberseguretat
L'Hospital de Granollers participa en un projecte europeu de ciberseguretat

L’Hospital General de Granollers participarà a CyberHimprex, una acció finançada per la Unió Europea i liderada per la Universita Cattolica del Sacro Cuore d’Itàlia per donar suport a les institucions sanitàries i de salut pública en matèria de ciberseguretat, que s’han vist sotmeses a una especial tensió els darrers anys i que s’ha incrementat durant la pandèmia.

El projecte CyberHimprex, que ha arrencat aquest gener, es durà a terme durant els pròxims dos anys, en què es treballaran diverses línies d’intervenció relacionades amb la millora de la ciberseguretat dels centres hospitalaris.

Concretament, abordarà solucions innovadores de ciberseguretat preparades per al mercat, incloses les desenvolupades en el marc de projectes d'investigació i innovació recolzats per la Unió Europea. Alhora, pretén proporcionar eines actualitzades a les institucions sanitàries i de salut pública per protegir-se de les ciberamenaces i contribuir a l'intercanvi de dades per millorar la seguretat col·lectiva del sector sanitari.

En aquest sentit, el consorci CyberHimprex treballarà en el desenvolupament de noves tecnologies digitals, compra pública d’innovació, ciberseguretat i adopció d’innovació per oferir noves oportunitats per transformar la salut. Ho farà actuant sobre tots els components d'una organització sanitària (persones, organització/processos i tecnologia), aprofitant l'intercanvi de dades i coneixements entre organitzacions. El projecte es durà a terme a través de 12 línies d'intervenció i 15 iniciatives.

En total, seran quatre les institucions que participaran en aquest projecte: la Universita Cattolica del Sacro Cuore (Itàlia), que el coordina; la Fondazione Policlinico Universitario Agostino Gemelli (Itàlia), Fundació Privada Hospital Asil de Granollers i Dioikhsh Ygeionomikhs Perifereias Krhths (Grècia).

Amb aquesta participació, l’Hospital General de Granollers es compromet a mantenir-se a l'avantguarda de la innovació sanitària, ja que els permetrà millorar les seves capacitats en matèria de ciberseguretat i protegir millor la informació confidencial dels pacients. També suposa un valor afegit poder treballar amb altres institucions sanitàries líders a Europa.

Edicions locals