El club de runners de la FVO acompanyarà dos usuaris amb cadira de rodes a la Mitja

La Fundació demana voluntaris per fer fotografies al llarg del recorregut

Societat, Esports

Entrenaments del Club de runners a les instal·lacions de la FVO
Entrenaments del Club de runners a les instal·lacions de la FVO

Usuaris i treballadors de la Fundació Privada Vallès Oriental (FVO) s'han convertit en uns assidus a la Mitja, des que a finals de 2019 dos empleats de la casa van proposar-se acostar l'experiència esportiva a persones amb discapacitat. Així, el 2020, per primera vegada, dues persones usuàries dels serveis per a persones amb discapacitat intel·lectual van poder viure La Mitja en primera persona.

L'èxit d'aquesta iniciativa integradora n'ha garantit la continuïtat i, després de l'aturada forçada per la pandèmia, enguany la tercera edició tindrà com a protagonista l'Enrique Gutiérrez –de la llar-residència– i la M. José González –del Centre Ocupacional i Llar–, que faran La Mitja en cadira de rodes, gràcies a un bon gruix de voluntaris que els impulsaran –12 dels quals faran la cursa sencera i altres donaran suport per trams–. A més, també se cerquen voluntaris per fer fotografies durant el recorregut i immortalitzar l'experiència –qui hi vulgui participar pot escriure a [email protected]–.

Des de fa unes setmanes, l'Enrique i la M. José entrenen per acostumar-se a la cadira i, sobretot, a la velocitat. "Sé que m'ho passaré molt bé, però hauré d'animar als voluntaris", diu la M. José, que reconeix que al principi que la cadira trontolli amb els sots no li feia gaire gràcia. L'Enrique pateix pel fred, però dibuixa un somriure quan ser li recorda que diumenge serà a la línia de sortida.

El projecte perquè usuaris poguessin córrer amb cadira de rodes –especials per a curses– va ser una iniciativa de Daniel Rodríguez, treballador del departament de manteniment de la FVO, i Izaskun Quintana, assistenta social. Ambdós des de fa anys fan curses populars i de muntanya.

L'equip i els entrenaments

El cuquet per córrer es va encomanar també a altres usuaris de la FVO, de manera que des de 2020 hi ha un club de runners, que entrena tant a les instal·lacions de la fundació i la seva rodalia, com un dia a la setmana al parc del Congost, per acostumar-se a l'entorn de La Mitja. Així, la M. José i l'Enrique també aniran acompanyats d'11 corredors de la fundació que, com el Cristian i la Conchi, estan il·lusionats per encarar el repte i per viure "una cursa amb molta animació i música, és molt divertit", explica el Cristian. De fet, aquest no és el primer cop que corren a la Mitja. La primera vegada van fer un tram d'1 quilòmetre i enguany s'han preparat per fer-ne 4 –de moment, el màxim que faran–. "La intenció és que cada cop es vagin preparant més per fer-la sencera", expliquen des de la fundació. De fet, enguany també participaran a la Cursa Ibers de la Roca i als Special Olympics que acollirà Granollers a la primavera. I és que entrenen de valent, com el Daniel i l'Óscar, que és el primer cop que seran a la Mitja i ja faran 4 quilòmetres, i el Marc, que és un apassionat de l'esport i també fa handbol, sincro i futbol. Diumenge acompanyaran els seus companys en cadira de rodes tant a la sortida com a l'arribada a meta.

Edicions locals