Purity Jemutai vol tornar a fer el rècord

L'any passat va ser l'atleta més rapida amb 1 hora, 7 minuts i 18 segons

Esports

Purity Jemutai vol tornar a fer el rècord
Purity Jemutai vol tornar a fer el rècord | Arxiu

Redacció

Purity Jemutai, plusmarquista de La Mitja, torna un any després de batre el rècord de la prova per intentar fer-ho per segon cop. L'etíop, de 23 anys, va sorprendre l'any passat amb un registre d'1 hora, 7 minuts i 18 segons, que rebaixava la marca que ostentava Gete Wami d'1 hora, 10 minuts i 24 segons del 2006.

Jemutai va aconseguir a Granollers el febrer de l'any passat la seva segona millor marca en una mitja marató perquè un mes després va participar als 21 km de Lille (França) amb 1 hora 7 minuts i 10 segons, és a dir, va rebaixar 7 segons la seva marca granollerina. L'atleta arribarà a la comarca en bona forma perquè l'octubre passat a València va aconseguir una marca similar, d'1 hora 7 minuts i 29 segons. Tot fa pensar que podria millorar la seva millor marca personal el 2023 i aquest nou registre podria ser a Granollers.

D'entre les rivals de Jemutai, hi ha tres atletes més d'Etiòpia. La segona millor marca que es presenta a La Mitja és Betelihem Afenigus, que l'abril passat a Madrid va aconseguir una millor marca personal d'1 hora, 7 minuts i 47 segons. Les altres dues rivals són Addisie Andualem, amb 1 hora, 8 minuts i 48 segons als 20 km de Marsella (França), i Tigist Gezahegne, que va aconseguir 32 minuts i 6 segons en els 10 km de San Antón de Jaén i ha estat or Paralímpics de Tòquio 2021 en 1.500 metres.

Edicions locals