Nan Oliveras, referent del triatló, es posa a prova

Des del 2016 ha superat amb nota diverses proves de l'asfalt

Esports

Nan Oliveras, referent del triatló, es posa a prova
Nan Oliveras, referent del triatló, es posa a prova | Nan Oliveras

Redacció

Nan Oliveras, de 29 anys, és un triatleta professional que es posarà a prova amb el recorregut dels 21 km de La Mitja. L'esportista català és un dels atletes d'elit confirmats per l'organització, que intentarà ser la sorpresa d'aquesta edició i fer un bon paper. 

Oliveras va completar el seu primer triatló amb 14 anys i amb 16 anys va ser becat per la Federació Espanyola de Triatló. Des d'aleshores és un habitual amb la selecció espanyola. El català, nascut a Olot, va ser amb 19 anys el triatleta estatal més jove a guanyar el Campionat d'Espanya d'elit i debutar a les prestigioses Sèries Mundials. Actualment, és considerat com una de les grans promeses del triatló de mitjana i llarga distància, i ja el 2015 va demostrar la seva vàlua amb els títols estatals d'esprint i olímpic. A més, el mateix 2015 també va penjar-se la medalla de bronze al Mundial sub-23, que va tenir lloc a la ciutat de Chicago (EUA). En diferents ocasions ha fregat el podi en curses internacionals, com ara el quart lloc del Campionat del Món, a Turquia, o el cinquè lloc de la Copa d'Europa, a Madrid. 

Tot i ser un referent del triatló, des del 2016 ha superat amb nota diverses proves de l'asfalt. La seva primera gran experiència va ser el 2016 amb el tercer lloc als 10 km de la Cursa de la Mercè, de Barcelona. Des d'aleshores, ha guanyat en dues ocasions el Campionat de Catalunya de Mitja Marató, l'any 2017 a Sant Cugat i el 2018 a Ripollet. En la distància de 21 km, el català va aconseguir el 2022 a Barcelona un temps d'1 hora i 4 minuts. Tot i que el seu èxit més important en asfalt va ser fa tan sols uns mesos amb el triomf a la Behobia-Sant Sebastià, amb un temps d'1 hora, 1 minut i 20 segons. Nan Oliveras buscarà la seva millor marca a Granollers.   

Edicions locals