La inserció laboral de persones amb discapacitat: sobre rodes
La FVO estrena una foodtruck per fer arribar els càterings i àpats elaborats per usuaris de la fundació a festes i esdeveniments
La Fundació Vallès Oriental (FVO) ha presentat aquest divendres la Gata Parda sobre rodes, la primera foodtruck inclusiva de l'entitat, que servirà per portar els seus àpats i càterings a diverses festes i fires de la comarca, i també oferir-se a empreses, entitats i institucions per a tota mena d'esdeveniments. La foodtruck està "molt ben equipada" i donarà feina a 2 o 3 persones amb discapacitat, acompanyades d'un monitor.
D'una banda, el projecte incrementa els serveis relacionats amb la restauració que ja gestiona la FVO, com el Gato Verde, al Teatre Auditori; el Gat a l'Aigua, al CNG; i la Mona Lisa, al Casal Cívic del Centre. A la furgoneta s'hi serviran àpats senzills, un menú decidit per votació popular. Seran "braves casolanes, hamburgueses, amanides, entrepans i una mena de tacos de carn molt populars a França", explica Brandon Moya, usuari de la FVO des de fa 5 anys. "Serà una experiència nova que ens fa molta il·lusió".
Rafel Arderiu, director general de la FVO, explica que l'objectiu de disposar d'aquest vehicle itinerant que es podrà col·locar a diferents escenaris és, sobretot, "donar feina i afavorir la inserció laboral de persones amb discapacitat", així com donar "presència" i "visibilitat" als serveis de la FVO.
L'alcaldessa, Alba Barnusell, que ha assistit a la presentació del vehicle, ha valorat la feina de la FVO com a exemple de "la ciutat inclusiva que volem". "És un projecte d'impacte social pensat per a fomentar la inserció laboral, la inclusió social i la formació de les persones amb moltes capacitats", insisteixen des de l'entitat.