La inserció laboral de persones amb discapacitat: sobre rodes

La FVO estrena una foodtruck per fer arribar els càterings i àpats elaborats per usuaris de la fundació a festes i esdeveniments

Societat

La presentació de la foodtruck, aquest divendres
La presentació de la foodtruck, aquest divendres

La Fundació Vallès Oriental (FVO) ha presentat aquest divendres la Gata Parda sobre rodes, la primera foodtruck inclusiva de l'entitat, que servirà per portar els seus àpats i càterings a diverses festes i fires de la comarca, i també oferir-se a empreses, entitats i institucions per a tota mena d'esdeveniments. La foodtruck està "molt ben equipada" i donarà feina a 2 o 3 persones amb discapacitat, acompanyades d'un monitor.

D'una banda, el projecte incrementa els serveis relacionats amb la restauració que ja gestiona la FVO, com el Gato Verde, al Teatre Auditori; el Gat a l'Aigua, al CNG; i la Mona Lisa, al Casal Cívic del Centre. A la furgoneta s'hi serviran àpats senzills, un menú decidit per votació popular. Seran "braves casolanes, hamburgueses, amanides, entrepans i una mena de tacos de carn molt populars a França", explica Brandon Moya, usuari de la FVO des de fa 5 anys. "Serà una experiència nova que ens fa molta il·lusió".

Rafel Arderiu, director general de la FVO, explica que l'objectiu de disposar d'aquest vehicle itinerant que es podrà col·locar a diferents escenaris és, sobretot, "donar feina i afavorir la inserció laboral de persones amb discapacitat", així com donar "presència" i "visibilitat" als serveis de la FVO.

L'alcaldessa, Alba Barnusell, que ha assistit a la presentació del vehicle, ha valorat la feina de la FVO com a exemple de "la ciutat inclusiva que volem". "És un projecte d'impacte social pensat per a fomentar la inserció laboral, la inclusió social i la formació de les persones amb moltes capacitats", insisteixen des de l'entitat.

Edicions locals