L'oficina comarcal d'habitatge va tramitar l'any passat 2.800 ajuts al lloguer

Una trentena de professionals i electes participen en una trobada professional organitzada pel Consell Comarcal

Societat

L'oficina comarcal d'habitatge va tramitar l'any passat 2.800 ajuts al lloguer
L'oficina comarcal d'habitatge va tramitar l'any passat 2.800 ajuts al lloguer

El Consell Comarcal del Vallès Oriental va organitzar dijous una trobada d'oficines locals i punts d'habitatge de la comarca per compartir temes comuns, problemes i possibles solucions. En la sessió es va constatar que durant el 2022 hi ha hagut un important increment de tràmits d'ajuts al lloguer.

En el cas de l'Oficina del Consell Comarcal l'augment va ser del 54,7% respecte al 2021. Concretament, l'any passat es van tramitar 2.801 ajuts, 990 més que l'any anterior. Aquests ajuts inclouen les subvencions per als pagaments ordinaris, els ajuts per al pagament per a persones grans, el bo de lloguer jove i les prestacions d'especial urgència.

En la trobada es van compartir les experiències de les oficines de la comarca en aquest àmbit i es va presentar el projecte Lloguem, de l'oficina d'habitatge de Mataró, basat en l'economia social i que aporta solucions a l'escassedat d'oferta de lloguer assequible, donant una nova vida a habitatges desocupats i fomentant l'accés a l'habitatge a un preu per sota de mercat.

Van participar-hi una trentena de persones entre tècnics i electes, representants de l'oficina comarcal, les oficines locals de Granollers, Caldes de Montbui, Mollet i Parets del Vallès, i els punts d'habitatge de la Roca, Montornès, la Llagosta, Lliçà d'Amunt, Montmeló i les Franqueses.

Edicions locals