Tornen l'Open i la Mini de La Mitja després de dos anys de parèntesi

Un miler de nens i nenes correran dissabte a la tarda les proves infantils a la Carretera, i dissabte al matí hi haurà una passejada amb botifarrada final

Esports

Imatge d'arxiu de la Mini
Imatge d'arxiu de la Mini

Després de dos anys d'absència a causa de la pandèmia, aquest dissabte a la tarda torna la cursa per als més petits de la casa. Serà la 37a edició de la Mini, les curses infantils que es disputen la vigília de La Mitja al centre de la ciutat. Una de les novetats més rellevants de la Mitja 2020 ja va ser l'ampliació de categories de la Mini a infants de 2 i 3 anys, i aquest any també tindran l'oportunitat de córrer els infants nascuts l'any passat, que faran un traçat de 50 metres. Els dofins, com s'anomena aquesta categoria, arrencaran a les 17 h davant l'Oficina de Turisme.

Els pingüins, nascuts el 2020 i 2021, faran 100 metres davant la Farmàcia Torrents a partir de les 17.10, seguits de les baldufes (2018-2019), que faran 200 metres davant del Museu de Granollers deu minuts més tard. Els nens i nenes d'aquestes categories han d'anar acompanyats dels pares i mares, i podran fer-ho també amb el seu cotxet. A les 17.30 h serà el torn dels prebenjamins (2016-2017), que correran 500 metres davant de l'antic Basolí; i a les 17.40 h arrencaran els benjamins (2014-2015) entre el carrer Macià i el carrer Murillo, que faran 750 metres.

Finalment, els alevins (2012-2013) correran un quilòmetre a partir de les 17.55 h entre el carrer Macià i el carrer Colom, i els infantils (2010-2011) faran 1,5 km, amb sortida al carrer Emili Botey a les 18.10 h. Totes les curses de categories de la Mini arriben a la plaça Maluquer i Salvador, que acollirà el lliurament de premis als tres primers nens i nenes classificats de cada categoria.

Les inscripcions, limitades a 1.000 corredors, tenen un preu de 5 euros. La recollida de dorsals i xips es farà divendres durant tot el dia i dissabte al matí al Palau d'Esports. La recollida de l'obsequi de la cursa es farà al final de la cursa presentant el xip.

Botifarrada per acabar l'Open

També després de dos anys de parèntesi, enguany torna una altra activitat paral·lela a La Mitja. Es tracta de l'Open, una passejada familiar de 3,5 km, sense xip ni classificacions –per tant, no competitiva– en què es podrà participar caminant o bé acompanyant persones amb diversitat funcional o mobilitat reduïda. La inscripció té un preu de 5 euros, i tots els ingressos es destinaran a causes solidàries.

Aquesta edició de l'Open és la sisena organitzada per l'Associació Esportiva La Mitja. Com és habitual, la passejada serà dissabte al matí. La sortida es farà des del Palau d'Esports a les 10.30 h, i l'arribada tindrà lloc a la plaça de la Porxada, on hi haurà una botifarrada per a tots els participants.

La recollida de dorsals i obsequis per als inscrits es farà divendres al mateix Palau d'Esports de 10 a 14 h i de 16 a 20 h. Per recollir el dorsal cap portar el resguard de la inscripció o el DNI. L'organització remarca que no s'entregarà cap dorsal si l'atleta no porta un d'aquests dos documents. Per participar a l'Open calia inscriure's al web de La Mitja, amb un preu de 5 euros. De fet, les inscripcions es van tancar dimarts.

Edicions locals