Barnusell: 'Vull una ciutat capdavantera, més inclusiva i canyera!'

El PSC va presentar divendres la candidatura d'Alba Barnusell a les eleccions municipals del maig

Política

Presentació de Barnusell com a candidata, divendres I Foto: Xavier Solanas
Presentació de Barnusell com a candidata, divendres I Foto: Xavier Solanas

Xavier Lloreda

Amb la sala petita del Teatre Auditori plena a vessar, el PSC va presentar divendres la candidatura socialista a les eleccions municipals del maig. L’encapçalarà l'actual alcaldessa, Alba Barnusell, qui deia sentir-se "forta" i "preparada" per afrontar els reptes de futur de Granollers, una ciutat que es proposa "continuar transformant" amb projectes "innovadors" per aconseguir que "tothom hi pugui viure, conviure i ser feliç".

Per exemple, apostava per una ciutat "més verda, més saludable i més sostenible", i posava com a exemple la futura connexió del passeig Fluvial amb el Riu Congost gràcies a l'aportació dels Next Generation. També apostava per una ciutat més "neta i segura", i que sigui alhora generadora d'"oportunitats per a tothom", que garanteixi la "bona convivència, la igualtat i el respecte", amb "carrers i equipaments més inclusius i accessibles".

Alhora, parlava de reforçar el potencial comercial i econòmic de la ciutat, i subratllava la importància de "teixir aliances", tant amb municipis de l'entorn com amb entitats, altres institucions i el màxim d'agents perquè la visió de la ciutat sigui el màxim de "participada i compartida".

Barnusell destacava l'esport i la cultura com dos dels pilars fonamentals de la identitat granollerina, "elements vertebradors de Granollers que són possibles gràcies a la seva gent", i deia tenir "ambició" per continuar transformant la ciutat "amb una nova mirada". I concloïa: "Vull una ciutat capdavantera, més inclusiva i canyera!".

El relleu de Mayoral

Just abans de Barnusell va intervenir el seu predecessor a l'alcaldia durant 18 anys, Josep Mayoral, qui va repassar la trajectòria de l'actual alcaldessa i va recordar el moment en què es va incorporar com a regidora. "És una persona que sempre ha obert camins", recordava Mayoral. "De ben petita ja era l'única nena que jugava a futbol al Salvador Espriu, i de les primeres a fer patinatge a la ciutat".

També remarcava la seva passió per la dansa, el teatre i l'escriptura, i, sobretot, la qualificava de "valenta". Mayoral assegurava que Barnusell "és una mestra de la bona política", la de "lluitar contra les desigualtats, construir col·lectivament, parlar i escoltar". En aquest sentit, insistia, "els bons polítics són els que generen confiança i que són alhora bones persones, i en això l'Alba va al capdavant".

A banda de l'exalcalde, també van expressar el seu suport a la candidata la infermera jubilada Carme Climent, qui apostava per "una nova mirada en clau femenina", i l'exdirector del pla estratègic de Granollers Joan Bellavista, qui assegurava que Barnusell "té un lideratge eficient, perquè és positiu, compartit i participatiu".

També l'activista veïnal de Can Bassa Mari Ortiz, per a qui "l'Alba és una persona que transmet pau i tranquil·litat", i l'activista cultural Ramon Daví, qui apuntava que "Granollers necessita més cultura, i l'Alba té la clau d'aquesta porta".

 

Edicions locals