EnRaonar proposa reflexionar sobre la sostenibilitat del sistema de salut

Convidat l'expert en gestió Francesc Moreu i la directora mèdica de l'Hospital de Granollers, Mònica Botta

Societat

Una de les xerrades organitzades per EnRaonar a la sala Tarafa
Una de les xerrades organitzades per EnRaonar a la sala Tarafa | Aïda Jiménez

El nou model de salut per a un nou model de societat és el títol de la nova conferència i debat que proposa el col·lectiu EnRaonar per al proper dimecres (19 h) a la Sala Tarafa, i que comptarà amb la ponència de Francesc Moreu, moderada per la directora mèdica de l'Hospital de Granollers, Mònica Botta, i amb una fila zero de representants del Fòrum Català d'Atenció Primària, la Mútua, l'Hospital, el Col·legi d'Infermeres i el Col·legi de Metges.

Amb l'objectiu de reflexionar sobre el sistema de salut i la seva sostenibilitat, EnRaonar ha convidat Francesc Moreu, màster en direcció i administració d'empreses per la Universitat de Delf (Holanda ) i EADA (Barcelona). Va ser gerent de l’INSALUD en el primer govern socialista (el 1983) i assessor executiu del ministre Ernest Lluch. També va ser gerent de l'Hospital de Sant Pau, de l'Hospital General de València i de l'Hospital Universitari de Bellvitge, així com de l'Àrea de Gestió de Costa de Ponent i de l’Àrea de Gestió Centre (ICS). Exdirector de Consultoria i Gestió del Consorci de Salut i Social de Catalunya, expresident del Consell Assessor de Planificació Sanitària de Catalunya i exconseller delegat de l'Institut de Diagnòstic per la Imatge de Catalunya, ha estat fundador, president i conseller delegat de l'Institut Català d’Oncologia i ha format part del consell d'administració de la Fundació Torres de Beà (Salut Mental) i ACES (patronal del sector privat de Catalunya).

Ha estat professor associat de l’Escola Superior d'Enginyers Industrials de Terrassa, de la Facultat de Medicina de Barcelona i de l'Escuela Nacional de Salud Pública. Ha col·laborat amb el Banc Interamericà de Desenvolupament i amb el Banc Mundial. Actualment, és director del Programa de formació de directius hospitalaris de la Barcelona Management School de la Universitat Pompeu Fabra i professor convidat de l’Escuela de Salud Pública de Xile. També dirigeix projectes de modernització dels sistemes de Salut a Mèxic, Xile, Colòmbia, Argentina, Brasil, Perú i Uruguai, i és assessor tècnic en sistemes de salut de diverses comunitats autònomes.

Edicions locals