El restaurant El Trabuc celebra la 10a Quinzena de la Cuina de la Carxofa

Del 12 al 26 de febrer, el restaurant de Palou ofereix un menú especial amb aquesta hortalissa de protagonista

Economia

La imatge de la Quinzena de la Carxofa és obra de Sagí Tarbel
La imatge de la Quinzena de la Carxofa és obra de Sagí Tarbel

Del 12 al 26 de febrer tindrà lloc al restaurant El Trabuc la 10a edició de la Quinzena de la Cuina de la Carxofa, una proposta gastronòmica en què la base de tots els plats és aquesta preuada hortalissa i per la qual torna a apostar l’establiment regentat per Albert Arimany.

Els amants de la carxofa, doncs, podran degustar en el menú de la quinzena diverses formes de preparar la carxofa, des de les més tradicionals fins a les més contemporànies. El menú consta d’un aperitiu, quatre tastets degustació, un plat principal i postres a escollir, tot plegat acompanyat de diversos vins amb denominació d’origen, tant catalans com de la ribera del Duero.

Com a aperitiu hi ha crema de carxofes amb tòfona de temporada acompanyat de cava, cervesa o vermut. Els quatre tastets inclouen flor de carxofa a la planxa amb rovell d'ou curat amb soja i foie trufat; carxofa farcida de la nostra crema de garotes; carxofes i cocotxes de lluç arrebossades amb maionesa verda; i carxofes a la llauna amb botifarra de perol.

Pel que fa al plat principal, es pot escollir entre llobarro al forn amb patates i carxofes; bacallà al pil-pil sobre crema de carxofes; calamarsons de platja a la seva tinta amb carxofes i favetes; i timbal de cabrit banyat en suc del rostit de calçots i carxofes. També peus de porc farcits de carxofes i botifarra negra amb salsa de pèsols; entrecot de bou madurat un mínim de 60 dies amb carxofes a la brasa; i arròs sec amb galta de vedella cuinada a baixa temperatura amb ceps i carxofes.

Finalment, el menú també inclou unes postres a escollir entre magranes amb suc de taronja o moscatell; pastís de recuit de caramel; gelat d’avellana amb coulis de licor de carxofes; i poma al forn amb gelat de vainilla.

El preu, que inclou cava, vins i whisky, és de 65,70 euros. El restaurant El Trabuc, a més d’aquesta proposta temàtica que gira al voltant de la carxofa, organitza també cada any la quinzena de la cuina del cargol i la quinzena de la cuina del bacallà.

Edicions locals