Terrades (PSC): 'Volem ser útils, no aguantar el paraigua al Govern'

Els socialistes valoren els pressupostos de la Generalitat al Vallès i a Granollers, on s'invertiran 10,1 milions

Societat

Jonatan Martínez i Jordi Terrades, a la seu de la Federació del PSC del Vallès Oriental
Jonatan Martínez i Jordi Terrades, a la seu de la Federació del PSC del Vallès Oriental

Redacció

A banda del compromís per desencallar el PDU, l'acord de pressupostos també preveu una inversió total al Vallès Oriental de 57,6 milions d'euros. Entre les principals inversions hi ha la futura variant de la C-59 a Sant Feliu de Codines, la transformació de l'escola Congost de Canovelles en un institut-escola i la construcció d'un nou CAP a la Llagosta, entre d'altres.

Inversions a Granollers

A Granollers, la inversió prevista serà de 10,1 milions d'euros, tot i que la majoria d'aquests diners són plurianualitats per finançar inversions impulsades en anys anteriors. La partida més rellevant fa referència a la construcció del tercer carril de la C-17 en sentit nord, així com la renovació d'enllaços de la C-17 amb el polígon Font del Ràdium, actualment en execució. Tot plegat té assignada una partida de gairebé 8 milions d'euros, incloses les expropiacions de finques i terrenys per executar els treballs.

També hi haurà una inversió de 572.000 euros per a l'equipament del centre de salut Granollers (antiga Policlínica), i 205.000 euros a la modernització del sistema d'informació hospitalària. "Hi haurà un increment notable en les partides de salut, que permetran contractar més professionals per als hospitals de la comarca", destaca el diputat del PSC Jordi Terrades, qui remarca que "una quarta part del pressupost de Salut (2.100 milions) serà per a l'atenció primària".

Els socialistes valoraven dimarts a la seu de la federació del Vallès Oriental aquest acord de pressupostos, del qual deien estar-ne "molt satisfets". "Volíem ser útils, no aguantar el paraigua al Govern", deia Terrades, qui treia pit de l'aportació socialista: "dels 41.000 milions d'euros de pressupost n'hem condicionat 4.500", deia.

Per la seva banda, ERC ha destacat que els pressupostos són "expansius", amb un increment de despesa del 10,7%. Per exemple, "a la C-17, entre Parets i Granollers, s'hi destinen 16 milions d'euros, i a l'ampliació i millora de la planta del Consorci de Residus s'hi destinen 5 milions", diu el republicà Marc Candela.

Més inversions

Altres inversions previstes a Granollers que s'arrosseguen d'anys anteriors són 281.000 euros per rehabilitar l'institut Marta Estrada, 101.300 euros per condicionar el Palau d'Esports o 873.000 euros per a l'enderroc de mòduls de la presó de Quatre Camins, entre d'altres. A banda, el manteniment del Circuit de Catalunya (edificis, pista i boxs) també s'endú un bon pessic dels pressupostos per al 2023. Per aquest concepte s'hi destinaran 6,1 milions d'euros, a més de 410.000 euros en instal·lacions tècniques. També sobre el Circuit, ERC i PSC han acordat desencallar enguany el PDU del Circuit.

Amb tot, la novetat d'aquest any és una partida de 44.500 euros per al projecte de construcció de 57 habitatges de lloguer social al Lledoner, un projecte que impulsa l'Ajuntament i l'Incasòl i que preveu una inversió de 833.600 euros els quatre pròxims anys.

Edicions locals