Març dedicat a l'orientació personalitzada a joves que acaben l'ESO

Les orientacions, a càrrec d'especialistes i en el marc de la Fira Guia't, són gratuïtes i poden ser presencials o telemàtiques

Societat

Març dedicat a l'orientació personalitzada a joves que acaben l'ESO
Març dedicat a l'orientació personalitzada a joves que acaben l'ESO

Redacció

Una quinzena de professionals dels ajuntaments de la comarca i de l'Oficina Jove del Consell Comarcal reforcen l'orientació personalitzada durant el mes de març a joves que acaben els estudis obligatoris. Aquesta és una activitat més de l'anomenat mes de l'orientació, una activitat prèvia a la Fira Guia't que enguany recuperarà el format presencial del 21 al 23 de març. Durant tot el mes de març, però, estarà actiu el servei d'orientació personalitzada destinada, sobretot, a la població jove que està en procés de finalitzar l'educació obligatòria.

Aquesta orientació personalitzada acompanya el procés de traçar els itineraris formatius i decidir quina formació postobligatòria cursar en un moment que es considera vital, quan les persones joves s'han d'enfrontar, la majoria per primera vegada, a la decisió de què volen fer en el futur. Aquest dilema sovint genera angoixes i pressions, i també, entre la població que ja ha superat els estudis obligatoris, hi ha sovint la necessitat de replantejar l'itinerari formatiu o laboral.

De fet, l'orientació no deixa de ser un acompanyament que es pot dur a terme al llarg de la vida de les persones, tenint en compte les seves capacitats, interessos, preferències, aspiracions i motivacions i, en definitiva, el seu moment vital. Per això, la voluntat d'aquesta proposta és acompanyar d'una forma més específica a les persones en el procés de traçar els seus itineraris formatius i despertar o ajudar-los a descobrir vocacions o interessos professionals.

Aquestes orientacions personalitzades són gratuïtes i es poden fer en format presencial o telemàtic, a demanda dels usuaris. Es poden sol·licitar mitjançant un formulari que hi ha als webs del Consell Comarcal i la Fira Guia't.

Entre les entitats que hi col·laboren hi ha els ajuntaments de Granollers i les Franqueses. La Fira Guia't es farà enguany a Roca Umbert del 21 al 23 de març i s'organitzarà en espais sectorials per aprofitar les sinergies entre els actors que intervenen en un mateix sector –centres de formació, gremis, associacions, etc.–. Per als visitants també serà més fàcil organitzar la seva experiència i treure profit de l'oportunitat de la fira, que relaciona l'oferta formativa amb les sortides professionals.

Edicions locals