La Mútua obrirà una oficina comercial a la plaça dels Cabrits

L'objectiu de l'entitat és guanyar presència i visibilitat al centre de la ciutat

Economia

L'antic Minibar, al número 16 de la plaça dels Cabrits
L'antic Minibar, al número 16 de la plaça dels Cabrits

Xavier Lloreda

La Mútua de Granollers ha llogat el local que ocupava l'antic Minibar, a la plaça dels Cabrits, per instal·lar-hi una oficina comercial. És un local de 45 metres quadrats situat en un espai molt cèntric que busca reforçar la presència i la visibilitat de La Mútua davant les diverses ofertes mutualistes que darrerament s'han implantat a la ciutat.

"L'objectiu és estar més a prop de la gent i dels mutualistes, guanyar més visibilitat i tenir una mena d'estand permanent al centre, a peu de carrer i en un espai concorregut", diu Jaume Bages, president de La Mútua.

A banda d'actuar com a aparador comercial dels serveis que ofereix La Mútua, tant al CEMAV com a l'edifici del Carme, l'entitat també vol que l'espai tingui un ús més social, on es facin trobades o xerrades obertes als socis i a la ciutadania. "Volem reforçar la idea que tothom pot fer ús dels serveis de La Mútua, com una clínica privada més, sense necessitat que l'usuari sigui mutualista", diu el president de l'entitat, amb més de 16.300 socis registrats el 2021. L'entitat preveu que en un parell de mesos l'oficina pugui estar operativa, després de fer-hi petits treballs de reforma.

D'altra banda, La Mútua continua treballant en el projecte per habilitar 40 apartaments per a gent gran amb serveis compartits a l'edifici de l'antic Montepío de Conductors, al carrer Mare de Déu de Núria.

Restes medievals al subsol

L'antic Minibar va estar molts anys en desús i el 2021 es va rehabilitar l'edifici. Els treballs de reforma van deixar al descobert tres sitges i una cubeta d'origen medieval, que van ser documentades per historiadors, arqueòlegs i el Museu de Granollers. A l'interior de les sitges hi havia fragments ceràmics que indicaven que dues d'aquestes fosses es van deixar d'utilitzar a finals del segle XIV o inicis del segle XV.

Edicions locals