Contratas Vilor reprendrà les obres de les piscines que Abolafio va deixar

Ha estat l'empresa més ben valorada en el concurs públic, al qual s'han presentat cinc firmes més, una de les quals desestimada per baixa temerària

Societat

| Ajuntament de Granollers

Montse Eras

Fa un any que les obres de reforma de les antigues piscines cobertes municipals estan aturades, després que l'empresa Abolafio hi renunciés per problemes econòmics poc després d'haver dut a terme només les tasques d'enderroc. Ara, el nou concurs per adjudicar els treballs està a punt de resoldre's. S'hi han presentat sis empreses i Contratas Vilor és la que ha obtingut més puntuació en la valoració per a la contractació, tot i no ser l'oferta més econòmica. El consistori, però, no es vol tornar a enganxar els dits. De fet, una de les empreses presentades ha estat desestimada per baixa temerària.

Així, el servei tècnic municipal proposa adjudicar l'obra a la valenciana Contratas Vilor SL, amb un termini d'execució de 15 mesos i  un pressupost de 4.805.690 euros –5.814.885 amb l'IVA inclòs–, una xifra lleugerament inferior a la proposta de licitació, que era molt més elevada que la del concurs per al qual s'havia atorgat l'obra a Abolafio, qui alhora havia presentat una oferta un 10% inferior a la licitació inicial. De fet, Abolafio i l'Ajuntament van resoldre el contracte de mutu acord l'any passat per l'increment de les matèries primeres i poc després la firma entrava en concurs de creditors.

El cost de les noves piscines cobertes, doncs, ha passat de voltar els 4 milions a apropar-se als 6. L'obra inclou la substitució dels vasos de les piscines que tenien moltes filtracions i deficiències, i també la construcció del nucli de comunicacions oest –amb recorreguts diferenciats i ascensor– i el mòdul de vestidors. Aquesta reforma és clau per al projecte de futur de l'equipament, que arrossega molts problemes de costos de subministraments.

Entre altres treballs, Contratas Vilor ha executat les obres de l'ascensor de tres parades a l'avinguda de Vallcarca de Barcelona, nombrosos treballs a aeroports per AENA i, com a més similars, l'obra de substitució de la impermeabilització del vas de la piscina coberta de la Universitat Politècnica de València.

Edicions locals