Aprovat el projecte per millorar l'eficiència energètica de l'enllumentat del camp de futbol del carrer Girona

També es canviaran les instal·lacions de l'edifici municipal del carrer Sant Josep per millorar el control d'intensitat i reduir despesa energètica

Societat

| CE Mataró

L’Ajuntament ha aprovat, aquest 14 de març, el projecte de reconversió energètica de l’enllumenat del camp de futbol del carrer Girona i de l’edifici municipal de Sant Josep. El canvi del sistema d’il·luminació per un de més sostenible en tots dos equipaments suposarà un estalvi en la despesa energètica i permetrà la millora del control de la intensitat i de les zones il·luminades. Es tracta d’una de les mesures contemplades en el Pla d’Estalvi i Eficiència Energètica que l’Ajuntament de Granollers va presentar fa unes setmanes.

La reconversió energètica de l’enllumenat de les torres del camp de futbol del carrer Girona preveu reduir la potència total de 60 kW a 44 kW i obtenir un nivell d'il·luminació molt superior a l’actual, que passarà de 300 a 500 luxs, tal com marca l’actual normativa d’enllumenat dels equipaments esportius. D’aquesta manera, s’aconsegueix una millora substancial de la il·luminació alhora que es redueixen el consum i costos energètics. Així mateix, el nou enllumenat led permetrà adaptar la intensitat de la il·luminació a les necessitats, segons es tracti de partits oficials o entrenaments.

Pel que fa a l’equipament de Sant Josep, el canvi a led permetrà reduir la potència instal·lada de 33,2 kW a 15,2 kW, un estalvi de més del 50 %. A més a més, el nou enllumenat disposarà d’una major autonomia per zones, que permetrà encendre només l’enllumenat que sigui necessari.

El preu de licitació del canvi de l'enllumenat a l'equipament de Sant Josep s’estableix en uns 100.000 euros, mentre que la reconversió energètica de les lluminàries del camp de futbol té un preu de licitació al voltant dels 180.000 euros.

Més actuacions

L’Ajuntament té previst substituir per led l’enllumenat d’altres equipaments municipals com els camps de futbol de Primer de Maig, de Ponent o de Can Gili, el Pavelló de Bàsquet, les Pistes d’Atletisme o la seu de la Policia Local. Aquesta mesura permetrà un estalvi anual energètic de prop de 100.000 kWh, que suposa una reducció d’unes 16 tones de CO₂ l’any –l’equivalent al que capturarien 96 arbres, diuen els tècnics municipals–, i un estalvi econòmic d’uns 25.000 euros anuals.

Edicions locals