Creix el nombre de queixes granollerines al Síndic de Greuges

Un terç feien referència a polítiques socials, com discriminació, educació, infància, salut, serveis socials i treball

Societat

El Síndic de Greuges va rebre l'any passat 80 queixes de veïns de Granollers
El Síndic de Greuges va rebre l'any passat 80 queixes de veïns de Granollers

Durant l'any passat, 1.014 veïns i veïnes del Vallès Oriental es van adreçar al Síndic de Greuges per presentar una queixa (563) o fer una consulta (650), de manera que la institució va registrar 1.213 actuacions, comptant els expedients acumulats. Això són 24 actuacions menys a la comarca que l'any anterior. A més, la institució no va promoure cap actuació d'ofici relativa a la comarca durant el 2022.

De les queixes i consultes presentades per veïns del Vallès Oriental, més d'un terç (441) feien referència a polítiques socials (discriminació, educació, infància i adolescència, salut, serveis socials, treball i pensions), mentre que 235 feien referència a consum; 213 a polítiques territorials; 200 a administració pública i tributs; 65 a seguretat ciutadana i justícia i 7 a llengua i cultura, entre d'altres.

Per municipis, Granollers va registrar 80 queixes i 116 consultes, i les Franqueses, 27 queixes i 29 consultes. L'any anterior, tots dos municipis presentaven xifres més baixes: 66 queixes i 94 consultes a Granollers, i 19 queixes i 39 consultes a les Franqueses. Pel que fa al 2022, només Sant Celoni va superar les xifres de Granollers, amb 96 queixes i 70 consultes.

L'oficina del Síndic es va desplaçar a Granollers el 3 de febrer i a les Franqueses el 21 de novembre.

Més consultes

Al conjunt de Catalunya, durant l'any passat es van atendre més de 18.000 persones i es van iniciar més de 23.000 actuacions entre queixes, consultes i actuacions d'ofici, de les quals el 45% estan relacionades amb vulneracions de drets de l'àmbit social. El nombre de queixes va tornar a xifres anteriors a la pandèmia, al voltant de les 10.000 anuals, però la xifra de consultes continua creixent força, seguint la tendència dels darrers anys.

D'això es desprèn que "moltes persones s'adrecen al Síndic de Greuges no només per presentar una queixa contra el funcionament de les administracions, sinó que també busquen informació, assessorament i orientació sobre què han de fer davant d'un problema", asseguren des de la institució, que afegeix que ''el 80% de les nostres recomanacions són acceptades''.

Edicions locals