La marató de l'estalvi a cinc equipaments ha aconseguit reduir 1.856 euros de factura en un mes

A l'edició d'enguany de la iniciativa de sensibilització hi han participat l'edifici institucional de la Porxada, l'OAC, la comissaria de Policia, Can Puntes i les oficines del carrer Portalet

Societat

| Ajuntament de Granollers

Del 3 de febrer al 3 de març, cinc equipaments municipals de Granollers han participat en la vuitena edició de la Marató RE-M de l’Energia, una campanya de sensibilització i de bones pràctiques en l’ús i el consum eficient d’energia, que té la voluntat afegida de destinar l’estalvi econòmic aconseguit a actuacions per lluitar contra la pobresa energètica i l’emergència climàtica. Gràcies a les accions empreses, s'ha aconseguit estalviar 1.856 euros en les factures de subministraments i reduir en 2,2 tones les emissions de CO2eq.

Els equipaments participants han estat l’edifici institucional de la Porxada, l’edifici i oficines de l’OAC (c. Sant Josep,7), la comissaria de la Policia Local, l’edifici de Can Puntes i les oficines dels serveis de Salut i Consum i Benestar Social al (c. Portalet, 4).

La implantació de bones pràctiques en els usos de l’energia i l’aigua per les persones usuàries i gestores dels edificis han permès estalviar 7.981 kWh d’energia, 20.000 litres d’aigua i evitar l’emissió a l’atmosfera de 2,2 tones de CO2eq. En termes relatius, s’ha assolit un 18% d'estalvi d'electricitat, un 17% d'aigua i un 13% d'emissions de gasos amb efecte d’hivernacle respecte al mateix període l’any passat, segons els càlculs dels tècnics. Globalment, l’estalvi econòmic aconseguit ha estat de 1.855,89 euros, una xifra especialment significativa si es té en compte l’increment dels preus de l’energia des del 1r trimestre de 2022.

L’onada de fred de les 3 primeres setmanes de febrer ha fet, però, incrementar el consum de gas per calefactar els equipaments. En canvi, en els espais on s’utilitza electricitat per generar calor, l’estalvi s’ha pogut mantenir tot i les temperatures més baixes respecte a febrer de 2022.

180 persones de l’equip humà dels cinc edificis han participat en dos tallers per conèixer el funcionament de la Marató. Durant el desenvolupament de la iniciativa, al llarg de 2 sessions en línia, 50 persones han pogut compartir les accions d'estalvi implantades en cadascun dels edificis i els reptes individuals o col·lectius que han adoptat a la feina o a casa.

L'Ajuntament de Granollers participa en la Marató de l’Energia des de la primera edició l'any 2016, excepte l’any 2021 a causa de la Covid-19. Durant les set edicions realitzades a Granollers s'ha aconseguit un estalvi energètic que equivalent a més de 27.249,89 euros. La Marató RE-M de l’Energia és una iniciativa ideada i coordinada per l’empresa granollerina L’Origen.

Edicions locals