ERC defensa la creació d'una marca Granollers de comerç local i una distinció per a comerços històrics

La candidata republicana, Núria Maynou, explicava les propostes acompanyada del director general de Comerç, Jordi Torrades, a Granollers

Política

ERC defensa la creació d'una marca Granollers de comerç local i una distinció per a comerços històrics
ERC defensa la creació d'una marca Granollers de comerç local i una distinció per a comerços històrics

ERC Granollers ha proposat la creació d’una marca 'Granollers' per al comerç local en una trobada amb els comerciants de la ciutat i el director general de Comerç de la Generalitat, Jordi Torrades. La cap de llista a les municipals, Núria Maynou, explicava que "cal donar un nou impuls econòmic a una ciutat que ha estat sempre un referent comercial i econòmic del seu entorn", i apuntava que la marca de ciutat "ha d'anar més enllà del comerç i agrupar també tot allò que té a veure amb el turisme, la promoció econòmica i el desenvolupament local".

També recorda que "cal aplicar una taxa Amazon" per a les grans empreses de comerç electrònic i que reverteixi en el comerç local de Granollers. "Cal donar suport als comerços locals perquè puguin adequar l'oferta al moment actual", explicava Maynou, qui recordava que "aquesta iniciativa ja s'ha proposat diverses vegades al govern del PSC i sempre l'ha rebutjada".

Finalment, la candidata assenyalava la necessitat de protegir els comerços històrics mitjançant un distintiu de "comerç emblemàtic" i amb accions de dinamització, protecció patrimonial i subvencions, així com organitzar formacions d'aprenents per evitar que es perdin alguns oficis. Maynou creu que aquesta podria ser una bona eina per ajudar la continuïtat d'aquest tipus de comerços. 

Jordi Torrades, per la seva banda, apuntava que aquestes propostes s'adiuen amb el suport necessari al comerç de proximitat, i explicava que "el comerç no només estructura les ciutats i els dona vida, sinó que també són un pol econòmic potent". El director general de Comerç remarcava la importància del circuit econòmic del comerç local i assenyalava que, per ajudar el comerç, podria "crear-se una àrea de promoció econòmica urbana a Granollers".

Espot promocional

També en el marc de la precampanya per al 28-M, ERC Granollers llançarà aquest divendres el vídeo Núria Maynou – el canvi que Granollers necessita, un espot en què la cap de l'oposició explica la seva trajectòria personal, activista i cívica a Granollers, i enumera els reptes que considera que té la ciutat, com la contaminació, la falta d'espais verds, la dificultat que els joves trobin feines i habitatges dignes, els augments de preus pels negocis i les famílies o la cura de la gent gran.

El vídeo serà públic a partir de les 20 h al canal de YouTube d'ERC Granollers i a les seves xarxes socials. 

Edicions locals