Sergi Martínez, medalla de plata mundial amb la selecció espanyola de cuina

L'Ajuntament ha fet avui una recepció oficial al reconegut xef d'El Jardí de Can Figueres de Granollers

Societat

Sergi Martínez a l'ajuntament amb l'alcaldessa, que sosté la medalla de plata del mundial de cuina
Sergi Martínez a l'ajuntament amb l'alcaldessa, que sosté la medalla de plata del mundial de cuina

Montse Eras

El xef del restaurant granollerí El Jardí de Can Figueres, Sergi Martínez, s'ha endut de la competició mundial de cuina una medalla de plata, com a integrant de la selecció espanyola de cuina, que es troba en el cinquè lloc del rànquing internacional, "després dels nòrdics i els asiàtics", destacava el reconegut cuiner establert a Granollers.

Martínez fa anys que s'ha anat fent un nom a la cuina estatal i internacional, primer com a multipremiat al Concurs Nacional de Pintxos i Tapes Ciutat de Valladolid, on va participar en sis edicions "sempre fent d'ambaixador de Granollers", assegura el xef.

Gràcies a aquest èxit al certamen castellà, la selecció espanyola de cuina es va fixar en ell i el fa fitxar per a l'equip de competició amb el qual ara s'ha proclamat subcampió del món. De fet, el xef granollerí també s'ha integrat a l'estructura de la Selecció Espanyola de Cuina Professional, de la qual ara n'és vicepresident.

La selecció estatal va aconseguir aquest segon lloc a Luxemburg i prèviament també havia pujat al pòdium de la cuina internacional a la ciutat italiana de Rimini. Aquestes classificacions "ens permeten tenir ajudes que són necessàries perquè cada cop que marxem a competir deixem el nostre negoci", explica Sergi Martínez, qui assimila els mundials de cuina amb els esportius; "és important que l'equip tingui finançament", assegura i recorda que al capdavant hi ha els països que han apostat per la seva selecció.

Aquest matí, l'Ajuntament de Granollers ha volgut fer-li una recepció a la sala de govern per reconèixer els seus mèrits. L'alcaldessa, Alba Barnusell, l'ha obsequiat amb una litografia de Joan Fontcuberta, que retrata la plaça Maluquer en dia de mercat, "un dia vinculat a la cuina", deia. De fet, Martínez dedicava la medalla també als proveïdors, "als agricultors i ramaders que ens garanteixen bon producte", i recordava que ell sempre porta "producte català" a les competicions d'arreu del món.

Edicions locals