ERC fitxa el blanc Xavi Raich per al número 6 de la llista electoral

També repeteixen a la candidatura republicana Lorena Torró i Josep Canudas, en les posicions 7 i 8

Política

Xavi Raich, Núria Maynou, Lorena Torró i Josep Canudas
Xavi Raich, Núria Maynou, Lorena Torró i Josep Canudas

Si en el top 5 de la llista electoral que ERC presentava la setmana passada hi destacava la incorporació de l'excap de colla de Blaus, Jennifer Moreno, en el número 5, aquest dimarts la formació ha anunciat que tindrà com a company al número 6 el cap de la Colla Blanca, Xavi Raich. Esquerra ha presentat també el 7, l'actual regidora Lorena Torró, i el 8, el president de la secció local, Josep Canudas, de la candidatura republicana al 28-M, encapçalada per Núria Maynou.

"La llista respon a la voluntat de representar el Granollers sencer, amb persones vinculades al teixit associatiu", deia Maynou, qui presentava els seus companys a la candidatura. De Xavi Raich (Granollers, 1993) en destacava la vinculació amb l'àmbit educatiu, com a educador a diferents escoles de la ciutat i actualment a la Salvador Llobet. A més, recordava que està molt vinculat al teixit associatiu cultural –a Blancs, Diables i Jovent Ignorat–, i esportiu, al BMG. Raich apuntava que les entitats de les quals forma part "són apolítiques i jo allà també". "Sabem separar els espais", afegia Maynou, qui insistia que les persones de la llista són ciutadans implicats a la ciutat.

En aquest sentit, Raich confessava: "em feia il·lusió fer un pas més per treballar per la ciutat des d'un altre àmbit i ERC m'ho ha ofert com a independent en el seu projecte". El mestre assegurava que pot treballar "pel canvi que cal en l'àmbit cultural perquè la cultura arribi a tots els barris". A més, Raich també aposta per vincular les extraescolars al teixit esportiu com element contra la segregació escolar.

L'actual regidora, Lorena Torró, nascuda a Olot però veïna de Granollers des de 2004, passa del número 3 de la llista de 2019 al número 7. Torró, membre de l'AFA del CEIP Ferrer i Guàrdia, ha explicat que fa més de 20 anys que treballa en l'àmbit del cooperativisme i l'economia social, i ha assegurat que, malgrat mantenir-se com a independent, se sent "molt còmode" amb les polítiques d'ERC. La regidora considera que ERC ha fet que, en aquest darrer mandat, l'Ajuntament hagi apostat per l'habitatge cooperatiu i les cooperatives d'alumnes a les escoles, així com ha equiparat les cooperatives a la resta de societats empresarials i s'ha adherit a la Xarxa de Municipis per a l'Economia Social i Solidària. Amb tot, deia, "queda molt camí per recórrer i aquest cop volem fer-ho des del govern".

En el número 8 –fa 4 anys va ser el 6–, Josep Canudas, nascut el 1975 a Berga però veí de Granollers des de fa tres dècades, és secretari de l'Associació Nacional de Tanatopraxia, i president de la Fira de l'Economia Social i Solidària (FESS) de Granollers, així com vinculat a altres entitats de la ciutat. Canudas advoca per "projectes col·lectius amb persones que volem transformar. Perquè des del sofà no farem res. La Núria ha aconseguit una candidatura molt potent", assegurava. La llista completa, que tanca el conseller Manel Balcells, es donarà a conèixer en un acte el 13 d'abril.

Edicions locals