Rafael Lledó deixarà la direcció de l'Hospital l'11 d'abril

El Patronat ha de nomenar en els propers dies la persona substituta, després que el concurs públic de la plaça es tanqués dimecres passat

Societat

| Xavier Solanas

Al desembre de l'any passat, el doctor Rafael Lledó anunciava la voluntat de deixar l'Hospital General de Granollers, després de 21 anys com a director gerent de la Fundació Privada Hospital Asil i "un cop acabi el desplegament estructural i de personal aquest 2023 i coincidint amb la finalització del Pla Estratègic vigent", de manera que s'apuntava que la decisió es faria efectiva a finals d'any, un cop enllestit el nou centre de radioteràpia. La setmana passada, però, ja es filtrava el seu nou destí: l'Hospital de Mataró. I aquest dimarts, després de comunicar-ho als caps d'àrea del centre divendres, el mateix Lledó confirmava a Som que l'11 d'abril deixarà d'ocupar el càrrec a Granollers.

Lledó va incorporar-se a la direcció de l'Hospital el 2002, i ha estat el professional que ha estat més anys gerent d'un hospital català. Ara s'incorporarà a un centre de dimensions similars al granollerí, destaca Lledó, qui assegura que era la seva voluntat, tot i reconeix que marxa amb pena després de tants anys.

Nascut a Granollers, Rafael Lledó Rodríguez es va llicenciar en Medicina el 1990, i el 1991 es va diplomar en gestió hospitalària a Esade. El 2001 es va doctorar cum laude en Salud Pública i el 2003 va obtenir el màster en economia de la salut i gestió sanitària de la UPF. Va iniciar la seva carrera professional a l'Hospital Clínic de Barcelona, on el 1998 es va convertir en adjunt al director mèdic i responsable de la unitat de coordinació assistencial. L'abril de 2002 va accedir a la direcció general de l'hospital granollerí, en un procés de concurs públic al qual també es va presentar l'actual conseller de Salut, el també granollerí Manel Balcells.

Més de dues dècades més tard la Fundació Hospital Asil de Granollers ha hagut de convocar un nou concurs públic, que es va tancar dimecres passat. Ara el Patronat té sobre la taula les candidatures per donar el vistiplau a la persona que serà la successora de Lledó en aquesta nova etapa de l'Hospital granollerí, poques setmanes després de la inauguració de l'ampliació.

Edicions locals