Un itinerari repassarà la història del barri Sota el Camí Ral

El recorregut, que passarà per 22 punts d'interès, sortirà del local de l'AV del número 84 del carrer Prat de la Riba

Societat

Un itinerari repassarà la història del barri Sota el Camí Ral
Un itinerari repassarà la història del barri Sota el Camí Ral

Diumenge tindrà lloc un itinerari per la memòria col·lectiva del barri Sota el Camí Ral. De la mà dels veïns i veïnes, es farà un recorregut amb 22 punts d’interès per conèixer el passat del barri i les històries de vida de la seva gent. La iniciativa ha comptat amb la participació del veïnat, membres de l'Associació de Veïns, de l’Associació de Comerciants, del Consorci per a la Normalització Lingüística i de l’equip directiu de l’Escola Ferrer i Guàrdia. Una crònica sentimental del barri Sota el Camí Ral recupera la memòria col·lectiva del barri i pretén explicar-la a la ciutadania de Granollers i, especialment, als nous veïns i veïnes de Sota el Camí Ral.

L'itinerari tindrà una durada aproximada d’unes dues hores i es faran tres sortides des del local de l’Associació de Veïns situada al carrer de Prat de la Riba, 84, a les 10.30 h, a les 11.30 h i a les 12.30 h.

El recorregut permetrà conèixer la història de Roca Umbert, la xemeneia de Can Comas, les destil·leries Montaña, Molles Crom i Indústries Murtra; descobrirà la història de Vicens Montserrat, Salvador Llobet, Trinidad Rueda i Miquel Montané; les botigues emblemàtiques del barri, el quiosc Avenida, l’Editorial Alpina i l’antic grupo escolar Victoria (abans que l’escola passés a anomenar-se Ferrer i Guàrdia). Es farà parada als habitatges del Grup Primer de Maig, al Pavelló Municipal, a la font de la placeta dels pisos nous, al carrer Roger de Flor, i s’explicarà la història de les Festes del Barri, de l’inici de la Cros Internacional Ciutat de Granollers i de l’Atlètic del Vallès. I es farà un reconeixement de les víctimes del nazisme amb la visita de la placa Stolpersteine en memòria de Miquel Jané Bauras.

El projecte Una crònica sentimental del barri Sota el Camí Ral forma part del Pla d’intervenció integral al Grup Primer de Maig, en el marc del Pla de Civisme i Convivència de Granollers 2020-2023. Té per objectiu enfortir la comunitat del barri a través del treball transversal i l’apoderament comunitari, per millorar condicions de vida de la població, reduir les desigualtats socials i afavorir la igualtat d’oportunitats.

Edicions locals