Sorli inverteix 18 milions en la construcció d'un nou magatzem logístic a Can Català

L'espai, de gairebé 11.000 metres quadrats, ampliarà i centralitzarà la distribució de productes refrigerats

Economia

Aquest dimecres s'ha col·locat la primera pedra de la nova instal·lació
Aquest dimecres s'ha col·locat la primera pedra de la nova instal·lació

La cadena de supermercats Sorli, amb seu a Granollers, ha iniciat la construcció d'un nou magatzem logístic al polígon Can Català, a pocs metres d'on ja hi ha les oficines i una de les principals plataformes logístiques d'aquesta firma de distribució. La construcció del nou magatzem, que coincideix amb el centenari de la companyia, suposarà una inversió de 18 milions d'euros, i s'afegirà a una altra inversió de 12 milions més per obrir dos gimnasos i cinc botigues noves entre el Maresme i els dos vallesos els pròxims mesos.

Els directius de la companyia, acompanyats de l'alcaldessa de Granollers, van participar dimecres en l'acte de col·locació de la primera pedra en uns terrenys limítrofs amb Montmeló.

El magatzem allotjarà els productes de referències de gran consum i alta rotació, a més de refrigerats i carnis. "L'apartat de refrigerats, com xarcuteria, preparats, lliure servei o productes frescos pren cada vegada més importància als supermercats", explicava l'administradora del grup, Anna Sorli. Per això s'ha decidit ampliar i centralitzar en un sol espai la gestió dels refrigerats, fet que alliberarà espai al magatzem actual, a tocar de Can Cabanyes. "A nivell de costos ens ajustarem més i podrem fer una distribució diària", deia Sorli.

Quan estigui en funcionament, el primer trimestre de l'any que ve, el nou centre implicarà la contractació de 40 persones, que s'afegiran a les 70 que ja treballen a l'actual magatzem de Can Català, i ampliarà la superfície logística de la firma dels 14.000 metres quadrats actuals 25.000 entre les dues naus. A banda, la companyia té dos punts més a Mercabarna per a fruita i verdura i un altre per al peix; un tercer a Montmeló per a producte sec i refrigerat i un quart a Terrassa per a congelats.

Ara, el Grup Sorli, amb quasi 2.000 treballadors, compta amb 105 supermercats, 15 cafeteries, 3 centres esportius, 3 benzineres, 2 restaurants i un centre comercial exclusiu que inclou un hotel de 4 estrelles. Dels 260 milions d'euros de facturació del 2022, un 90% prové dels supermercats, entre un 3% i un 4% del negoci de benzineres i la resta del sector esportiu i del centre comercial.

Coincidint amb el centenari el grup, Sorli engega ara una nova etapa d'expansió de creixement "consistent" i "més sòlidament que ràpidament", deia el director general, Josep Figueras. Per la seva banda, l'alcaldessa, Alba Barnusell, destacava la importància que "una empresa familiar i centenària creixi i aposti per la ciutat de Granollers". "Això és bo per la ciutat, per la comarca i pel país".

D'altra banda, enguany també culmina el pla de carrera de frescos de Sorli que va començar el 2021 i que té l'objectiu de formar específicament unes 900 persones.

Edicions locals