Dansa Metropolitana mostra el treball de les escoles locals
El festival acabarà diumenge amb 'Aquí', de Lorena Nogal i Col·lectiu Escènic
El Festival Dansa Metropolitana continua omplint de dansa i moviment la ciutat. L'esdeveniment, que va començar el 10 de març, posarà punt i final a l'edició el diumenge. Enguany ha estat el segon any que Granollers ha participat en el festival, i ha comptat amb activitats de diferents estils de dansa, des de les més clàssiques fins a les més contemporànies, així com amb la participació d'artistes i companyies de dansa de renom nacional i internacional.
Fins a dia d'avui, el festival ja ha mostrat diverses propostes tant al carrer com al Teatre Auditori, a Roca Umbert i fins i tot al Cinema Edison, amb la projecció del film Coppelia. Entre les obres, s'ha pogut veure Via Faunal, un projecte artístic amb dones majors de 50 anys que es va mostrar a la plaça Maluquer i Salvador. Les ballarines, segons afirmava el coreògraf Pol Jiménez, van "teixir i construir un folklore a través dels seus cossos per deixar empremta en la dansa".
A banda d'aquest espectacle, un projecte que va formar part del programa va ser La Banda, de la companyia OtraDanza. La peça, a través del moviment, va voler retratar la importància de treballar en equip.
Aquest cap de setmana el festival té previst fer la tradicional mostra de les escoles de dansa de la ciutat. L'exhibició serà dissabte, a les 18 h, a la plaça de l'Església, i comptarà amb l'alumnat de la mitja dotzena d'escoles locals. Un cop finalitzi l'acte, els assistents podran quedar-se a veure Projecte Sena!, un espectacle que aposta per la dansa vertical, el teatre, les arts digitals i l'arquitectura. Segons afirmen els intèrprets, el seu objectiu és el de sensibilitzar el públic sobre qüestions complexes dins del sector de la dansa, com la precarietat laboral, el sexisme, la vellesa i el poder mediàtic.
La programació acabarà, almenys a Granollers, amb Aquí, un espectacle conjunt de la coreògrafa Lorena Nogal i la companyia Hotel Col·lectiu Escènic. El projecte té l'objectiu d'explorar a través del moviment lleuger i elàstic "la ressonància del cos com a material orgànic en un espai arquitectònic". La peça es presentarà diumenge a les 12 h, a la Tèrmica de Roca Umbert. Sandra Arisa, coordinadora del Centre d'Arts en Moviment, manté que la intenció del festival ha estat la d'apropar la dansa a la ciutadania, i que espera que l'any que ve la ciutat torni a formar part d'aquesta iniciativa.