Arrenca la construcció d'un centre logístic als terrenys de l'antiga discoteca Bora Bora

El grup immobiliari que en promou la construcció busca operadors logístics que puguin llogar les instal·lacions

Economia

Els terrenys on s'aixecaran unes naus de 13.500 metres quadrats
Els terrenys on s'aixecaran unes naus de 13.500 metres quadrats

L'empresa immobiliària del sector logístic Scannell Properties ha posat la primera pedra del centre logístic que ocuparà els terrenys de l'antiga discoteca Bora Bora, al polígon industrial Congost de Montornès. El centre logístic de més de 13.500 metres quadrats s'està construint en una parcel·la de 22.500 metres quadrats i la finalització de les obres està prevista en aproximadament nou mesos.

Scannell Properties està negociant amb diverses empreses l'ocupació de lloguer de les naus logístiques, però de moment no estan tancades. Amb tot, els responsables de la immobiliària nord-americana confien a poder adjudicar les naus amb rapidesa a causa de la molta demanda i poca oferta, que asseguren, hi ha a la zona del Vallès. "És una de les àrees logístiques més demandades, on l'escassetat de sòl és un greu problema per donar resposta a una demanda creixent. Les empreses busquen i no troben ni naus buides ni sòl disponible per edificar", explica Javier Inchauspe, director general d'Scannell Properties a Espanya, qui afegeix que la taxa de disponibilitat a la zona està per sota del 3%. "És una taxa molt baixa i es concentra en edificis antics. Els clients demanen naus més modernes i adaptades a les noves necessitats amb criteris de sostenibilitat, confort per als seus treballadors i això no es troba en edificis antics".

La ubicació estratègica de Montornès, a tocar de Barcelona (a mitja hora del port), a la zona industrial del Vallès, i amb fàcil accés a vies de comunicació com l'autopista AP-7 i la C-17 és un altre dels factors determinants en la inversió d'Scannell Properties.

El nou edifici serà dissenyat per a empreses de logística, distribució i comerç electrònic i inclourà certificacions de qualitat i sostenibilitat. Així, disposaran d'elements d'estalvi d'energia, panells fotovoltaics i aparcament per a bicicletes.

L'alcalde de Montornès, José Antonio Montero, considera una bona notícia la implantació del centre logístic. "És una zona que ens havia donat molts problemes quan hi havia a discoteca i és bo que després de l'enderroc el solar no hagi quedat a l'espera i s'hagi plantejat ja una nova activitat econòmica", diu. La intenció del govern municipal és contactar amb les empreses que ocupin el centre logístic per establir col·laboracions per a la inserció laboral i la borsa de treball municipal, com ja es fa amb altres empreses del municipi.

Garanties de permanència

Després de l'anunci de tancament d'Amazon a Martorelles, el sector de la logística s'ha vist assenyalat, ja que alguns el consideren un sector volàtil i amb poques garanties de durabilitat. En aquest sentit, sobre la implantació d'empreses i la garantia de mantenir l'activitat en el temps al centre logístic de Montornès, el responsable d'Scannell Properties a Espanya, assegura que els acords que signen amb els inquilins "són de llarga durada, amb contractes d'entre 5 i 10 anys de mínim compliment.

Edicions locals