Dràstik, tancat per l'Ajuntament, busca finançament per reobrir

La sala està precintada per incomplir la normativa municipal de soroll

Cultura

El festival 'Dràstik Desprecintat Fest' tindrà lloc a Montornès el dissavte 1 d'abril
El festival 'Dràstik Desprecintat Fest' tindrà lloc a Montornès el dissavte 1 d'abril

Àgata Lasheras

Arkada Koncerts és una associació que té l'objectiu de fomentar la cultura alternativa a la comarca. L'entitat té  25 anys de trajectòria, i promou la música local amb esdeveniments com el Festival Mini Beat i el Fusiònica. La seu de l'entitat és el Dràstik, una sala de concerts situada a la Barriada Nova de Granollers. El 15 de desembre passat l'Ajuntament va precintar l'espai al·legant l'incompliment de la normativa de soroll. Segons afirmen els responsables de Dràstik, l'Ajuntament demana que, per reobrir, la sala ha de complir els mateixos requisits que qualsevol altre local de concerts o discoteca privada, tot i tractar-se d'una seu d'una entitat sense ànim de lucre. 

Els membres de Dràstik asseguren la seva intenció ha estat la de respectar al màxim el descans del veïnat, i que per això els seus concerts acabaven a les 21 h. Malgrat això, l'espai cal que instal·li d’un limitador certificat per poder reobrir. És per aquest motiu que els responsables d'Arkada Koncerts estan buscant maneres de finançar aquesta instal·lació, que afirmen, és insostenible per una associació. Així, amb l'objectiu de poder tornar a obrir Dràstik, s'ha organitzat el festival Dràstik Desprecintat Fest

La jornada tindrà lloc a la Masia Masferrer de Montornès el dissabte 1 d'abril, i comptarà amb concerts des de les 12 h fins a les 23 h. En la jornada hi participen bandes com Perro Pachingo, Tangana, Mutant Clan, Gaua, Dalla, Runä i El Bruixot del Montnegre. El preu de l'entrada és de 10 euros, i tots els beneficis aniran destinats al local. A banda dels concerts, el preu inclourà un dinar amb calçots, botifarra i mongetes del ganxet. 

A banda del festival, l'entitat també proposa altres opcions per ajudar econòmicament a reobrir el Dràstik. Entre elles, es troben la compra d'un calendari d'Arkada Koncerts o la descàrrega del seu recopilatori digital de música local i alternativa.  

Edicions locals