Gairebé 2.000 joves visiten la Fira Guia't per plantejar el futur després de l'ESO

La fira ha planetjat enguany un nou model centrat en els oficis de futur i la diversitat de sectors professionals

Societat

Més de 40 centres de la comarca han passat aquesta setmana per Roca Umbert
Més de 40 centres de la comarca han passat aquesta setmana per Roca Umbert

Prop de 2.000 alumnes de 41 centres educatius han visitat aquesta setmana l'edició 2023 de la Fira Guia't, que va tancar portes dijous a Roca Umbert. La 14a edició ha estat l'any de la tornada a la presencialitat, després de tres edicions en format virtual. Durant tres dies, els visitants han pogut orientar-se i disposar d'acompanyament en la descoberta de vocacions, així com conèixer millor les sortides laborals i els llocs de treball que es vinculen a cada itinerari formatiu per a després de l'ESO.

L'espai s'ha organitzat en espais sectorials i s'han relacionat els diferents actors que intervenen en un mateix sector (centres de formació, gremis, associacions o empreses, etc.) per donar una visió més completa del que suposa escollir un itinerari formatiu o un altre.

Concretament, la fira estava dividida en 7 àmbits professionals: indústria del metall i mobilitat; serveis a les empreses; transformació digital; indústria química; indústria agroalimentària, manufacturera, de la construcció i obra civil i de l'energia i la sostenibilitat; oci i benestar; i salut i atenció a les persones.

Cadascun d'aquests sectors productius comptava també amb un orientador que oferia un servei d'assessorament especialitzat i personalitzat per tal d'orientar i resoldre dubtes de forma individualitzada. Aquesta orientació personalitzada es pot demanar encara fins a finals de març al correu [email protected]. A partir del mes d'abril i durant tot l'any, les persones interessades s'hauran d'adreçar al seu ajuntament.

Més de 30 centres educatius d'educació secundària de la comarca i de comarques veïnes han exposat els seus itineraris formatius. També s'ha ofert informació de centres universitaris que fan formació professional, de centres i entitats de la comarca que ofereixen formació contínua o certificats de professionalitat i informació específica per a joves amb dificultats d'aprenentatge.

També han visitat la fira famílies amb fills i filles adolescents interessades a conèixer de primera mà l'oferta formativa existent i assessorar-se per poder fer un millor acompanyament als seus fills i filles que han d'iniciar estudis postobligatoris. Aquestes persones van poder visitar la fira de forma guiada i assistir a una xerrada informativa enfocada precisament a les famílies.

Edicions locals