Aleix Espargaró: 'Hem de ser més incisius en la classificació'

Pel que fa a Pol Espargaró va ser traslladat en un avió medicalitzat a Barcelona

Esports

Aleix Espargaró: 'Hem de ser més incisius en la classificació'
Aleix Espargaró: 'Hem de ser més incisius en la classificació' | Aprilia / Aleix Espargaró

Redacció

Aleix Espargaró s'ha mostrat satisfet amb el rendiment de la seva Aprilia durant el cap de setmana amb el Gran Premi de Portugal, que era la primera cita del calendari de la MotoGP. El granollerí va aconseguir un sisè lloc en la cursa ràpida de dissabte i un novè lloc en la de diumenge, que fa que ocupi el setè lloc de la classificació general, amb 11 punts.

El germà gran dels Espargaró es va mostrar entre els millors en la cursa ràpida, tot i sortir del dotzè lloc de la graella. Ràpidament va guanyar posicions i finalment aconseguia travessar la cursa ràpida al sisè lloc. Aquesta primera prova del cap de setmana es corre amb la meitat de voltes de la cursa dels diumenges i també dona la meitat de punts. Pel que fa a la de diumenge, novament sortia endarrerit, a l'11a posició, i en aquesta ocasió no es mostrava tan competitiu per avançar posicions, tot i que finalment es feia amb el novè lloc. "Hem demostrat que som ràpids i no hauria pogut demanar més aquest cap de setmana. Haurem de ser més incisius en la classificació", deia Aleix Espargaró, en veure com el seu company, Maverick Viñales, aconseguia el segon lloc de la cursa de diumenge.

"En general, estic satisfet tant amb el nostre cap de setmana com amb la velocitat que hem demostrat. Malauradament, una vegada més, la nostra posició inicial ha eclipsat una mica el meu ritme, que va ser bo. En els primers girs, vaig tenir contacte amb Binder, i després, quan tenia pista lliure per davant, vaig aconseguir ser ràpid, però em va costar una mica en els avançaments, en part perquè no volia arriscar cap contacte inútil", explicava Aleix, que durant el cap de setmana s'ha mostrat indignat amb les topades entre pilots: "crec que els pilots hauríem de ser els primers a pensar raonablement i arribar a l'Argentina amb menys estrès".

Pel que fa a Pol Espargaró (GasGas), ha tingut un primer gran premi molt complicat després de la forta caiguda de divendres, que li va impedir participar en les curses de Portugal per tres fractures i contusions. Segons va informar el seu equip, Tech3 Racing-GasGas, el granollerí va ser traslladat la nit de dissabte a diumenge en un avió medicalitzat des de Faro fins a Barcelona. 

Edicions locals