Paco Galán torna a presidir La Magrana Vallesana

En la nova etapa, l'associació de consumidors i productors intensificarà la participació dels socis en les tasques i decisions

Societat

La nova junta de La Magrana Vallesana, presidida per Paco Galán, tercer per l'esquerra
La nova junta de La Magrana Vallesana, presidida per Paco Galán, tercer per l'esquerra | La Magrana Vallesana

L’Associació de Consumidors i Productors La Magrana Vallesana inicia una nova etapa des de l’assemblea extraordinària d’aquest dissabte, amb una nova junta directiva i una organització en què les persones i les famílies associades participaran més en les tasques i en les decisions. Paco Galán, qui ja va ser president de l'entitat fa 12 anys quan es va crear, torna a exercir el càrrec, acompanyat a la vicepresidència per Uru Guinart, a la secretaria per Pepe Ligero, a la tresoreria per Lluís Galbany i, com a vocals, per Montse Martí, Georgina Cuadriello i Josep Maria Junqueras.

La candidatura elegida, l'única que s'ha presentat, duia el nom de Grans de la Magrana i el lema Parlem de futur i és que La Magrana Vallesana, que té una junta directiva com és preceptiu, comença una nova etapa amb "més participació i menys jerarquies, per mitjà d’un Reglament de Règim Intern que dota l’associació d’un sistema de governança inspirat en la sociocràcia; s’organitza en cercles de decisió i espais de participació, més autònoms i amb responsabilitats distribuïdes. Tot plegat pretén aconseguir una organització més participada, que eviti les jerarquies i amb molta més gent implicada i decidida a fer realitat aquesta nova etapa i parlar de futur", explica la nova junta.

La Magrana Vallesana va néixer fa 12 anys per promoure el consum ecològic i de proximitat i, en l'actualitat té 400 famílies associades i és un referent a Catalunya i a l’Estat. Consumidors i productors agroecològics del territori es posen d’acord en la programació de les collites i els consumidors tenen una oferta de productes més àmplia que enlloc i a un preu inferior que en una botiga perquè no té ànim de lucre. Paral·lelament, l’associació desenvolupa projectes com l’hort comunitari del Lledoner en un solar cedit per l’Ajuntament de Granollers, La mimosa juntament amb l’Ajuntament de Granollers i Creu Roja, i pertany a la Xarxa d’Economia Social i Solidària-XES, a la Fira d’Economia Social i Solidària de Granollers i a la Red de Municipios por la Agraoecología. També és membre de la revista Soberanía alimentaria.

A Granollers, està en xarxa amb entitats com Granollers Pedala i és membre de la plataforma És l’ou. L’associació és oberta a tothom. Els socis paguen una quota de 20 euros anuals que els dona dret a comprar productes i a participar. La seu i la botiga són al número 45 del carrer de Joan Pere Fontanella.

Edicions locals