En Comú Podem reclama des de Granollers millorar el finançament dels municipis

El diputat Joan Carles Gallego participa en un acte de suport a la candidata a l'alcaldia de Granollers, Patrícia Segura

Política

Patrícia Segura i Joan Carles Gallego, divendres a CCOO
Patrícia Segura i Joan Carles Gallego, divendres a CCOO

L’ex-secretari general de CCOO de Catalunya i actual diputat d’En Comú Podem al Parlament, Joan Carles Gallego, va ser divendres a Granollers per donar suport a la candidata a l’alcaldia, Patrícia Segura, en un acte que va tenir lloc a la seu de CCOO de Granollers, al carrer Pius XII.

Gallego va comentar la situació política actual i va fer cinc cèntims de l’activitat d’En Comú Podem tant al Parlament com al govern de l’Estat, destacant, per exemple, les aportacions del grup al recent pacte de pensions i a la reforma laboral. "Es veu la nostra utilitat en relació amb els drets de les persones", deia el diputat.

Sobre l’activitat dels comuns al Parlament, va explicar el paper dels comuns en l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat d’acord amb dos objectius: "protegir les persones davant dels efectes negatius de la inflació i consolidar i ampliar la bonificació del transport públic per a més temps i més franges d’edat". També treia pit de l’augment de recursos per a l’atenció primària, l’aposta per la xarxa ferroviària i les energies renovables i per l’increment de partides per a les polítiques d’habitatge, que permetran construir 4.500 habitatges de lloguer social.

Més finançament local

A escala municipal, els comuns presentaran pròximament al Parlament una llei de finançament local per mirar d’incrementar els recursos de què disposen els ajuntaments. "Un dels problemes bàsics del món municipal és la insuficiència de recursos que reben per atendre les competències que tenen i les necessitats que han de satisfer a la seva població", deia Gallego, qui recordava que el finançament dels ens locals depèn de l’Estat, però que, alhora, "hi ha marge per ampliar el fons de cooperació local que depèn de la Generalitat".

D’altra banda, Granollers en Comú Podem commemorarà la proclamació de la Segona República el pròxim 14 d’abril amb un berenar i una carpa a la plaça de la Corona. El lema de l’acte és Desmuntar la monarquia, construir la república.

Edicions locals