Una plaça de Primer de Maig, transformada amb l'ajuda dels alumnes de l'escola Ferrer i Guàrdia

Després de la visita a la plaça, ara renovada, l'alumnat de 6è va plantar un arbre al costat de l'àrea renovada de jocs parc del Congost

Societat

L'alumnat de 6è de Ferrer i Guàrdia, a la plaça renovada
L'alumnat de 6è de Ferrer i Guàrdia, a la plaça renovada

L’alumnat de 6è de primària de l’escola Ferrer i Guàrdia va visitar dimarts la plaça que han contribuït a transformar en el marc del programa Fem un jardí, a l’interior d’una illa d’habitatges de Primer de Maig. Entre tots han dissenyat els darrers mesos com els agradaria que fos la plaça, han consensuat les conclusions i les seves propostes s’han incorporat al projecte definitiu.

Durant l’execució de l’obra, cada 15 dies un grup d’alumnes ha visitat l’espai i ha traslladat a la resta de companys de classe com evolucionaven els treballs. “És una bona oportunitat que no tothom pot fer”, explicava l’alumne Tíscar González. “Hem fet una maqueta a escala de la plaça i tots hem col·laborat molt a fer-ho possible”, afegia Martí Arolas.

La plaça de la Font, situada entre els carrers de Roger de Flor, Pius XII, Navarra i Roger de Llúria, al barri de Sota el Camí Ral, ha renovat l’enllumenat i el paviment i ha incrementat la superfície de sòl permeable per afavorir l’aprofitament de les aigües pluvials. També s’ha ampliat la zona de vegetació, s’han plantat dos arbres i s’ha instal·lat un nou sistema de reg, i alhora s’ha aprofitat per renovar la xarxa de clavegueram.

També s’ha rehabilitat la font de la plaça, s’ha modificat la disposició del mobiliari urbà, s’han posat nous bancs i cadires i pròximament es col·locarà una taula per jugar a escacs. “Una reforma que ha millorat la seguretat, la sostenibilitat i l’accessibilitat de la plaça, transformant-la en un espai que afavoreix la convivència i l’ús social per part del veïnat”, apunten des de l’Ajuntament.

La transformació de la plaça és el sisè projecte del programa Fem un jardí, en què alumnes de centres educatius de la ciutat propers a l’espai públic a millorar col·laboren en la seva transformació. És un projecte que promou la participació ciutadana i la implicació dels infants i joves en projectes de ciutat. “Busquem la participació dels alumnes perquè vegin com es construeix un espai públic i així li donin valor i el cuidin”, deia el regidor d’Espais Verds, Albert Camps.

Plantada d’un arbre al parc del Congost

Després de la visita a la plaça, l’alumnat de 6è ha col·laborat en la plantació d’un arbre al parc del Congost, a prop de l’àrea de jocs infantils recentment renovada. Han plantat un exemplar de liquidàmbar, i han contribuït a posar-hi la terra i el compost. L’arbre, plantat en el marc del programa Amics dels arbres, comptarà amb un sistema de reg automàtic.

Sis espais renovats

A més d’aquesta placeta del carrer Roger de Llúria, el programa Fem un jardí també ha millorat cinc espais urbans més els darrers 20 anys: el parc de les Cinc, amb la col·laboració de l’escola Granullarius; el parc de la Mediterrània, amb l’escola Mestres Montaña; el parc de Can Gili, amb l’escola Pau Vila; el parc de l’església de Fàtima, amb els alumnes de l’escola Fàtima; i els jardins de Rita Gibernau, amb l’institut Celestí Bellera.

 

Edicions locals