Diumenge de Rams serà el tret d'inici de la Setmana Santa 2023

La parròquia de Sant Esteve ha previst un programa d'activitats per celebrar la festivitat

Cultura

Diumenge, a les 12 h, es beneiran els rams a la plaça de l'Església
Diumenge, a les 12 h, es beneiran els rams a la plaça de l'Església | Arxiu

Àgata Lasheras

Amb l'arribada de la Setmana Santa, la parròquia de Sant Esteve de Granollers ha organitzat els habituals actes litúrgics de celebració. El tret de sortida, com marca la tradició, serà aquest Diumenge de Rams, que començarà a les 10.45 h amb un espai solidari i continuarà amb un pregó, la benedicció de palmes i palmons i una missa solemne.

El programa d'enguany recupera l'antiga tradició del Pregó de Setmana Santa, que tindrà lloc a l'atri de l'Església de Sant Esteve avui, divendres, a les 18.45 h. Un altre dels actes és per dijous Sant, quan es rentaran els peus a 12 infants i adolescents que seran batejats durant aquesta pasqua. L'acte serà a les 20 h, en una missa especial amb la Coral Albada.

A banda del pregó, també es farà el Via Crucis, que se celebrarà divendres Sant. Amb inici a la parròquia dels franciscans a les 11 h, el recorregut comptarà amb música a càrrec de la Banda A.C. Agrupación Musical Ciudad de Teruel. En finalitzar l'acte, el mateix grup oferirà un concert a la plaça de l'Església. A les 18.30 h tindrà lloc al temple l'ofici de la Passió i Mort del Senyor, amb la participació del Cor Rogent. El cap de setmana els actes es tancaran amb la vetlla pasqual, dissabte a les 21.30 h, i amb la missa de Pasqua, que serà diumenge i comptarà amb el concert de les corals Pueri Cantores i Sol Ixent.

Altres esglésies granollerines, com la de Palou i la de Can Bassa, també oferiran misses especials en les dates més assenyalades.

Edicions locals