La Generalitat denega els Next Generation per a la residència del carrer Tetuan

La decisió allunya la construcció d'un equipament llargament reclamat i que l'Ajuntament pressuposta en uns 12 milions d'euros

Societat

Montse Eras

La Generalitat ha denegat la subvenció que l'Ajuntament de Granollers havia demanat per a la residència de gent gran i centre de dia del carrer Tetuan, com avançava Junts a inicis de febrer, quan reclamava que l'administració local es faci càrrec de la inversió. El consistori havia optat a la línia de finançaments del fons Next Generation per a nous centres residencials i d'atenció diürna i remodelació de centres existents i demanava 8 milions dels més de 12 que el govern municipal calcula que valdrà la construcció de l'equipament.

La resolució de la Generalitat denega l'ajut al projecte –valorat amb 66 punts sobre 100– per manca de disponibilitat pressupostària, com ha succeït també amb les residències de les Franqueses a Bellavista, Llinars i Montornès, entre d'altres. La decisió, doncs, deixa encara més lluny la construcció d'un equipament llargament reivindicat a Granollers i per al qual en els darrers anys s'han anunciat diversos acords entre Ajuntament i Generalitat que mai s'han acabat concretant. Després de la Covid-19, el govern local ha argumentat que calia fer una pausa per reformular el projecte de la residència de gent gran del carrer Tetuan i, de fet, del sector arreu del país.

Subvenció a la Fundació Antònia Roura

En general, la Generalitat ha apostat per destinar els recursos d'aquesta línia d'ajuts europeus a treballs de reparacions, tot i que les aportacions queden lluny del pressupost total de les intervencions. És el cas de la residència a Granollers de la Fundació Antònia Roura, a la qual s'ha atorgat un ajut de 135.000 euros per obres de rehabilitació, la meitat de l'import que l'entitat havia sol·licitat i un 35% del cost total de la inversió.

Un ajut insuficient per a l'alberg de transeünts

En la mateixa línia de finançament dels Next Generation, també s'han atorgat 176.988 euros per a l'alberg de transeünts a Palou, un servei d'acollida d'urgència i temporal que es vol habilitar a Can Batlle, una casa de la carretera del Masnou, cantonada amb el passeig de Francesc Fàbregas i que té un pressupost global que sobrepassa el mig milió d'euros. De fet, tot i que el govern n'ha aprovat el projecte executiu, el va deixar en un calaix a l'espera de poder trobar el finançament per a tirar-lo endavant. El consistori havia demanat 353.979 euros als Next Generation, dels quals s'han atorgat la meitat.

Edicions locals