Sastre apel·la al 'vot útil' en la presentació dels 10 primers llocs de la llista de Junts

Sabatés i Noguera repeteixen en els llocs 2 i 3, i en el 4 s'hi incorpora el portaveu de Demòcrates, Oriol Vila

Política

Els 10 primers llocs de la llista de Junts per Granollers  I  Foto: Xavier Solanas
Els 10 primers llocs de la llista de Junts per Granollers I Foto: Xavier Solanas

Xavier Lloreda

Junts per Granollers ha presentat aquest dissabte, en un acte a la plaça de la Caserna, els deu primers llocs de la llista a les eleccions municipals del maig, una candidatura que el portaveu de Junts, Àlex Sastre, qualificava de “plural, rica i transversal”. Tots deu candidats han intervingut i han expressat alguns dels seus desitjos per la ciutat.

Als primers llocs acompanyaran Sastre els actuals regidors Laura Sabatés i Josep Maria Noguera, com a 2 i 3 respectivament, seguits d’una de les principals novetats, l’exregidor de CiU i actual portaveu de Demòcrates Oriol Vila, que serà el número 4. Ester Lara repeteix en el lloc número 5, i la segueixen Arnau Torrillas (6), Joan Estapé (7), Sara Soldevila (8), l’actual regidora Amanda Ramos (9) i Maria Muntal (10), directora de l’escola pública Turó de Can Gili.

El cap de llista

Àlex Sastre, de 39 anys, és llicenciat en química i professor. Ha treballat a l’Escola Pia, a Caldes de Montbui i Barcelona, i entre 2021 i 2022 va ser director general de Joventut de la Generalitat. És regidor a l’Ajuntament des de 2011 i aquesta és la tercera vegada que encapçala la candidatura.

En el seu parlament, Sastre afirmava que les eleccions del 28-M són “l’oportunitat per deixar enrere 16 anys d’Ajuntament monocolor”, i que Junts està “preparat per liderar i governar” la ciutat. “L’Ajuntament s’ha d’assemblar a la ciutat que representa, i aquesta ciutat no és monocolor”, deia el cap de llista de Junts.

També feia una crida a reconstruir l’espai polític del centredreta catalanista al voltant de Junts i apel·lava al “vot útil” amb una explicació matemàtica: “Actualment, el PSC té el 43% dels vots a la ciutat i el 56% dels regidors del plenari. Això passa perquè hi ha 3.800 persones que voten formacions que no obtenen representació municipal. I aquests vots, segurament sense voler-ho, han facilitat la majoria absoluta socialista”, deia Sastre amb un avís velat als possibles votants de Primàries.

El candidat també apuntava que per presentar-se a les eleccions municipals “cal tenir projecte, tenir capacitat i estar preparat i format per fer-ho”, i apuntava que “ja és hora que un projecte independentista governi aquesta ciutat”.

Els deu primers

Laura Sabatés, de 50 anys, és botiguera del sector de la moda i entre 2015 i 2022 va presidir l'associació de comerciants Gran Centre. “Som la segona ciutat amb més densitat de comerç per metre quadrat, només per darrere de Barcelona”, recordava. “Però volem un comerç de qualitat, també als barris, i amb tot el suport i l’empenta de l’Ajuntament”.

Josep Maria Noguera, de 61 anys, és assessor fiscal i professor en l’àmbit tributari, comptable i mercantil. “Granollers ha de ser un pol d’atracció de l’activitat econòmica i l’emprenedoria; ha de ser creativa, innovadora, tecnològica i referent en la formació i la creació de llocs de treball”, deia Noguera.

Oriol Vila, de 50 anys, és enginyer industrial i treballa com a proveïdor de serveis en la construcció d'obres i projectes. “Les ciutats s’han d’anar adaptant i transformant, però no poden deixar de ser ciutats”, deia el representant de Demòcrates. “Granollers ha de ser una ciutat oberta i ha d’exercir de capital de comarca”.

Ester Lara, de 49 anys, treballa als departaments de gestió, administració i inserció laboral en una entitat que atén persones amb discapacitat. “La ciutat ha de ser vital, accessible, inclusiva i plena d’oportunitats per a tothom, també per a les persones amb discapacitats”, deia Lara.

Arnau Torrillas, de 30 anys, és responsable de diverses línies de productes relacionats amb el telecontrol del reg en una empresa del sector de l’aigua, i està molt vinculat a diverses entitats de cultura popular i tradicional de la ciutat. “Les entitats de cultura popular de Granollers són potents i referents a la comarca, però cal que l’Ajuntament s’ho cregui i les acompanyi”, deia.

Joan Estapé, veí de Palou, és gestor administratiu i ha estat vinculat durant molt temps al BMG. “Cal una ciutat més segura, amb més il·luminació i amb més recursos per a la Policia Local, que ha de tenir més agents als carrers i als barris”.

Sara Soldevila, mestra de 42 anys i membre d’associacions culturals i educatives de la ciutat, expressava que “Granollers ha de ser una ciutat més verda i sostenible, amb parcs de qualitat i ben cuidats”, i recordava que “cal tenir cura del planeta perquè és un préstec per als nostres fills”.

Amanda Ramos té 54 anys i és coordinadora local de Junts a Granollers. Treballa com a responsable de compres en una multinacional del sector serveis-automoció i està vinculada al Bàdminton Granollers i al BMG. “Granollers ha de poder acollir grans esdeveniments esportius, i per això li calen instal·lacions esportives en condicions”, afirmava.

I Maria Muntal, mestra i logopeda de 42 anys, directora de l’escola pública Turó de Can Gili, expressava que “Granollers he de tenir una educació inclusiva i de qualitat que posi en valor l’empatia, l’esforç i la perseverança”.

Edicions locals