Reckitt Benckiser posa a la venda el negoci de detergents i la fàbrica granollerina

La consultora EY durà a terme el procés de venda del negoci, que està valorat en uns 200 milions d'euros

Economia

L'objectiu de Reckitt Benckiser és reduir l'elevat deute de la companyia
L'objectiu de Reckitt Benckiser és reduir l'elevat deute de la companyia

Reckitt Benckiser, propietària de la fàbrica més icònica de Granollers i d'un dels motors econòmics més destacats dels últims anys, ha posat a la venda el seu negoci de detergents a l’Estat, que inclou les marques Colon, Flor i Elena, a més del centre de producció de Granollers, on treballen prop de 300 persones. Segons informava fa uns dies el diari econòmic Cinco Días, la multinacional britànica –també propietària, entre altres marques, dels preservatius Durex, els caramels per al mal de coll Strepsils o els ambientadors Air Wick– ha contractat la consultora EY per dur a terme aquest procés de desinversió, valorat en uns 200 milions d'euros.

El 1934, Joan Camp Uñó va fundar una fàbrica a Granollers dedicada a la producció de lleixiu i sabons a mà. El negoci va anar creixent fins que va viure la seva màxima esplendor entre els anys 50 i 70 del segle passat gràcies a la popularitat de marques com el detergent Elena. La dècada dels 80 la propietat va passar a mans dels seus fills Josep, Joan i Albert Camp Puigdomènech, qui, davant l'empenta de multinacionals al mercat, van fitxar Manuel Luque com a director general, que va fer cèlebre la frase publicitària Busque, compare i si encuentra algo mejor, cómprelo.

El 1989, les desavinences entre els familiars i els accionistes de la firma van portar els germans Camp a vendre l’empresa a la multinacional alemanya Benckiser per més de 30.000 milions de pessetes, equivalents a 190 milions d’euros, després d'una guerra d'ofertes amb la multinacional Procter & Gamble per aconseguir el negoci de la família Camp. Deu anys després, Reckitt i Benckiser es van fusionar i van establir la societat que actualment controla la fàbrica i continua fent els detergents originals, com Colon, Elena, Flor i també els que feien les dues multinacionals, com Vanish, Finish i Calgon.

Ara, gairebé 35 anys després de la seva adquisició, Reckitt ha decidit posar fi a la seva aposta pel negoci de detergents a Espanya amb l’objectiu de reduir l'elevat deute de la companyia, que s'enfila a gairebé 7.300 milions d'euros. Reckitt Benckinser té el seu negoci a l'Estat per mitjà d'una societat que té la seu als Països Baixos.

Edicions locals