Ramón Mora: 'Cal un canvi; el PSC ha estès una gran teranyina de control'

El candidat de Valents, que va ser regidor del PP entre 1995 i 1999, torna a la política activa

Entrevistes 28-M

Per primera vegada, el partit lliberal i constitucionalista fundat per Manel Valls, Valents, posarà a prova les seves forces a les eleccions municipals. A Granollers ho farà de la mà de Ramón Mora, qui va ser regidor del PP a l'Ajuntament de la ciutat entre el 1995 i 1999. Ara Ramón Mora (Barcelona, 1962) torna a la política activa a la ciutat que el va veure créixer des de l'adolescència i de la qual ha estat uns anys més allunyat del que voldria –explica– per motius laborals. Treballa en el món empresarial com a especialista en logística.

"Des que jo era regidor als 90 Granollers ha canviat molt poc i la forma de fer política és de control", considera Ramón Mora, qui assegura que el "PSC ha estès una gran teranyina" que fa que "sigui present a bona part del món associatiu" i que hagi "deixat els barris sense pràcticament cap acció social", lamenta i assegura que vol aportar "una altra forma de gestionar".
Valents té la seguretat com un dels seus grans eixos programàtics.

"Cal reforçar-la que torni la policia de barris, amb quatre equips que estiguin al cas de què passa a la ciutat", apunta Mora, qui també assegura que "cal lluitar contra la droga i, sobretot, contra les okupacions vinculades a tràfic –no parlo de les de famílies sense llar–", puntualitza.

Mora considera que un dels altres grans problemes de Granollers és la congestió viària i proposa que "grans eixos, com els carrers Torres i Bages i Prat de la Riba, siguin de doble sentit". Pel que fa a l'economia, Valents proposa fomentar l'ocupació a través d'exempcions fiscals a les empreses que contractin, per exemple, persones majors de 50 anys, així com permetre una major ocupació de la via pública per a terrasses de bars i restaurats, i que també puguin ampliar l'horari. Com a grans inversions, Mora troba a faltar un centre de dia a la part sud de la ciutat, i considera que és la Generalitat qui ha de construir la residència per a la gent gran.

Edicions locals