Sònia Gutiérrez: 'En comptes del Quart Cinturó, s'ha de soterrar la ronda Sud'

La cap de llista de Tria Granollers - Ara Pacte Local és doctora en Dret de Comerç Internacional

Entrevistes 28-M

| Tria Granollers

L'antic espai de CDC es fragmenta i, per primer cop, el PDeCat es presenta a les municipals a través de la marca Tria Granollers, encapçalada per Sònia Gutiérrez (Granollers, 1976), qui va ser presidenta comarcal de la JNC (2005-2006) i consellera nacional de CDC (2004-2016). Llicenciada en Dret i postgraduada en Desenvolupament rural, Dret Local i Gestió de personal als ens locals, i doctora en Dret de Comerç Internacional, torna a la política local com a independent en una llista que té el paraigua d'Ara Pacte Local, però que "no obeeix estratègies de partit, sinó municipalistes".

"Ara és un moment important per a Granollers i en el món, amb molts canvis. Vull aportar", explica Gutiérrez, qui assegura que encapçala una llista socioliberal, que suma persones vinculades a l'antiga Convergència i d'altres de la societat civil, que "tenim projectes diferents" a altres sigles provinents del mateix espai polític.

Entre les propostes de Tria Granollers-Ara Pacte Local, hi ha "augmentar la relació amb altres capitals de comarca, connectar-se a través d'una àrea verda, disposar d'un carril bici que envolti la ciutat i reclamar una xarxa de trens eficient". En l'àmbit de la mobilitat, Gutiérrez és contrària al Quart Cinturó i considera que el pressupost "que voldria el PSC per fer-lo arribar a Granollers s'hauria d'invertir en el soterrament de la ronda Sud". En matèria d'educació, la candidata de Tria Granollers proposa l'impuls d'un programa d'educació emocional a les escoles. Gutiérrez assegura que els darrers 12 anys de govern municipal "hi ha hagut 44 milions que no s'han invertit", referint-se al romanent positiu, i proposa que es bonifiqui l'IBI entre un 5 i un 10% a persones físiques i empreses amb domicili fiscal i social a Granollers, i que s'estudiï una bonificació de la taxa d'escombraries per a qui menys en generi.

Edicions locals