Oberts al Parc Firal els pavellons de la 71a Fira de l'Ascensió

La mostra, especialitzada en economia verda i circular, té espais de ramaderia, gastronomia, mobilitat, moda i energies renovables, entre d'altres

Economia

Oberts al Parc Firal els pavellons de la 71a Fira de l'Ascensió
Oberts al Parc Firal els pavellons de la 71a Fira de l'Ascensió

La 71a edició de la Fira i Festes de l’Ascensió, que va arrencar dimarts amb el pregó, ha obert aquest divendres els pavellons i les mostres del Parc Firal, centrades, per segon any consecutiu, en l’economia verda i circular. Es tracta de la primera fira especialitzada a Catalunya sobre aquesta temàtica, i un nou model que substitueix la tradicional fira multisectorial de les darreres dècades.

La fira consta d’uns 70 estands distribuïts en diversos espais: pavelló d’economia verda i circular; menjar bé; mobilitat sostenible; i mostra de moda circular. Entre d’altres, s’hi poden trobar iniciatives agrícoles i ramaderes, però també d’alimentació saludable, moda sostenible, mobilitat elèctrica i híbrida, energies renovables, gestió de residus, consum d’aigua o gestió i cura del territori. També hi ha previstes fins a un centenar d’activitats entre tallers, exposicions o conferències. L’oferta del Parc Firal es complementa amb l’espai gastronòmic i programació musical, a més de la fira d’atraccions.

D’altra banda, al centre de la ciutat també hi ha altres espais temàtics vinculats amb la sostenibilitat i a la transició verda. Per exemple, l’Ascensió Market, el nou mercat d’artesania i disseny de proximitat (divendres i dissabte, de 10 a 20 h, a la plaça Maluquer); la Cheese Party, per a la promoció de vins i formatges d’elaboració artesana (divendres i dissabte, d’11 a 20 h a la plaça de l’Església); la Mostra d’oficis tradicionals (dissabte, de 10 a 14 h i de 16 a 19 h a la Porxada); i Jugar x Jugar (tots tres dies a Roca Umbert), on els jocs de taula seran els protagonistes.

Ciutat d’intercanvis

En la inauguració, la regidora de Promoció Econòmica, Gemma Giménez, indicava que la Fira d’Economia Verda i Circular “obre les portes al futur, al canvi”, un futur que ha de passar, deia, per la “reducció de recursos ambientals”. En aquest sentit, la mostra és un aparador d’empreses i entitats relacionades amb la reutilització, les energies renovables i totes aquelles iniciatives que aposten per un model econòmic responsable i vida sostenible. També assegurava que la fira és una mostra del compromís de l’Ajuntament amb “un entorn més verd, més just i més equitatiu”.

El gerent dels serveis de comerç de la Diputació, Sergi Vilamala, recordava que Granollers sempre ha estat una referència per al món del comerç, un sector que continua sent troncal en l’economia de la ciutat. “El moment actual obliga a repensar els hàbits de consum, i fires com aquesta ajuden a reflexionar-hi”, deia el diputat, qui apostava per reforçar el “consum responsable i de proximitat” per ajudar també a descarbonitzar el planeta. Alhora, Vilamala oferia el suport de les administracions perquè les empreses avancin cap a la transició verda. “Els productors locals han de ser cada cop més sostenibles i alhora competitius”.

Finalment, l’alcaldessa, Alba Barnusell, apuntava que la Fira de l’Ascensió té una dimensió comarcal, ja que “vol representar el teixit econòmic de l’entorn”, i afegia que l’especialització que ha emprès la fira marca el full de ruta de la ciutat en matèria de sostenibilitat. “La fira és l’essència de la nostra ciutat, un gran mercat per a l’intercanvi de productes i coneixements”.

 

 

Edicions locals