L'Esport Club depèn d'ell mateix per l'ascens a la Superlliga

En cas de guanyar a Manlleu, pujaria, i si empata o perd necessitaria una carambola de resultats

Esports

| ECG

José Luis Rodríguez Beltrán

L'Esport Club Granollers s'ha guanyat la condició de dependre d'ell mateix per celebrar l'ascens a la Superlliga Catalana en l'última jornada del grup 1 de la Primera Catalana. La Federació Catalana de Futbol ha unificat horaris i tots els equips implicats en l'ascens i el descens jugaran el dissabte a les 17 h. Així, l'ECG es jugarà les opcions de pujar a la nova màxima categoria catalana al camp del Manlleu, que ja no es juga res.

"L'objectiu de mínims que ens vam marcar a l'inici de la temporada era pujar a la Superlliga Catalana i el cap de setmana ho podem aconseguir", explica el tècnic de l'ECG, David Vilajoana, que es mostra motivat per aconseguir acabar en alguna de les tres places d'ascens disponibles a la Superlliga, del tercer al cinquè lloc. "En l'últim partit el joc va ser molt positiu, també les sensacions i vam estar endollats per marcar", diu l'entrenador. L'ECG va guanyar en la penúltima jornada contra el Can Gibert, per 5 a 1, que li va permetre tornar als llocs d'ascens i dependre d'ell mateix per pujar de categoria.

L'Esport Club és quart classificat amb 49 punts i només s'asseguraria l'ascens, sense dependre d'altres resultats, si guanya al camp del Manlleu. En cas de victòria, l'ECG acabaria la lliga, com a mínim, al quart lloc i en cas de derrota o empat del tercer classificat, el Palamós (50 punts), podria assaltar la posició de bronze. El Palamós rebrà el Mataró, que no es juga res.

En cas d'empat o derrota de l'ECG, també podria pujar de categoria, però dependria d'una carambola de resultats. En el cas d'empatar a Manlleu, l'Esport Club només es quedaria sense l'ascens directe si el Palamós puntua, el Figueres (48 punts), que és cinquè, guanya, i el sisè classificat, el Lloret (47), també venç. Llavors l'ECG quedaria sisè, en plaça de possible ascens, perquè el 'gol average' el tindria perdut amb el Lloret, equip amb el qual empataria amb 50 punts. El Figueres rebrà el Mollet i el Lloret visita el Parets, els dos equips vallesans ja no es juguen res.

En el pitjor dels casos, en la derrota, l'ECG quedaria sisè si Figueres empata o Lloret guanya. "Per oblidar qualsevol carambola de resultats, el que hem de fer és guanyar. Ho tenim clar", augura David Vilajoana. Al partit de la primera volta, l'Esport Club va guanyar al camp del carrer Girona el Manlleu, per 2 a 0.

Edicions locals