ERC proposa el Tram Urbà del Congost, un sistema de transport públic llançadora

La candidata Núria Maynou ha explicat les propostes de mobilitat, en què destacava també l'impuls a una anella ciclable

Política

ERC proposa en el seu programa electoral la creació del Tram Urbà del Congost, "un sistema de transport públic llançadora que enllaci les Franqueses, Canovelles, Granollers i Montmeló pels polígons de la llera del riu". Aquesta és una de les idees que sobre mobilitat van compartir dimarts els republicans. La cap de llista, Núria Maynou, destacava també l'impuls a una anella ciclable al voltant del centre i assegura que ERC ha subscrit tot el decàleg de l'entitat Granollers Pedala.

Maynou lamentava "que el PSC porti tants anys fent polítiques de mobilitat a base de pedaços" i que "no faciliten el dia a dia dels ciutadans". La candidata ha remarcat que “hem de tenir clar que calen polítiques de mobilitat valentes, on els cotxes han de començar a deixar de ser una prioritat per deixar pas a les persones”.

Per a ERC cal “cosir les cicatrius urbanístiques” i fomentar la unió de barris com la Font Verda, Granollers Nord, Congost o Can Bassa amb la resta de la trama urbana de la ciutat, així com pacificar el trànsit a les grans vies de la ciutat, per donar prioritat a les persones. En aquest sentit, considera que cal "millorar les condicions de les entrades de Granollers, especialment en els àmbits del Coll de la Manya i la seva continuïtat amb la ronda Sud”.

Edicions locals