Primàries es reivindica com l'única candidatura purament local

Joan Ricart presenta el partit com "l'alternativa de veritat al 'mayoralisme 2.0' de Barnusell"

Política

Primàries es reivindica com l'única candidatura purament local
Primàries es reivindica com l'única candidatura purament local

"Posem la ciutat al centre", deia dimarts el cap de llista de Granollers Primàries, Joan Ricart, en l'acte central de campanya celebrat sota la Porxada. Ricart assegurava que la seva és l'única candidatura local de les 13 que es presenten, i la proclamava com "l'alternativa de veritat al mayoralisme 2.0 de Barnusell". Durant tota la tarda, Primàries va organitzar diferents activitats per "mostrar en viu el programa", com el taller de prevenció per millorar la salut a través de l'alimentació i l'exercici físic, i el Granollers virtual, que permet sobrevolar els espais més emblemàtics de la ciutat.

Seguidament, al vespre, els quatre primers de la llista de Primàries es dirigien al públic per explicar com s'ha desenvolupat la campanya i agrair la tasca de les persones que s'hi han implicat. "Fa un mes, malgrat tot, no només vam aconseguir presentar-nos, sinó que tenim una colla immensa de voluntaris, que hem mantingut durant quatre anys i que ha crescut", deia el número 3, Carles Canet.

El número 4, Jordi Domènech, reivindicava una altra manera de fer, amb un programa electoral que ha comptat amb la participació de mestres, ecologistes i entitats, deia. "Com que són propostes que surten de Granollers, com nosaltres, són útils", destacava. A més, assegurava que "tot el que hem fet i hem promès, ho podem fer. No trigarem 30 anys a fer-ho, com el PSC en tapar les vies del tren", etzibava.

L'exregidora i número 2, Mònica Ribell, explicava que els 154 punts del programa surten d'algunes propostes de 2019 i també de "les que hem vist possible fer durant aquests 4 anys d'experiència". "Les idees són bones, però també cal determinació i esforç, i en tenim", assegurava. Ribell demanava suport per "trencar la majoria absoluta del PSC i tenir força per intentar canviar la xarxa clientelar que té a Granollers".

Finalment, Ricart posava en valor l'experiència de Primàries "en un consistori amb una majoria d'un PSC que sent, però no escolta". I, malgrat això, deia, "hem aconseguit que acceptin propostes com el centre d'FP de la branca sanitària". A més, destacava que a la llista Primàries té persones molt ben preparades en àmbits sanitaris i educatius, i "el canvi passa per l'educació i les cures a la gent".

Edicions locals