El Fraikin vol ser la sorpresa i guanyar la Lliga Europea

El cap de setmana afronta la final a quatre de Flensburg amb l'objectiu d'aixecar el títol europeu

Esports

El Fraikin vol ser la sorpresa i guanyar la Lliga Europea
El Fraikin vol ser la sorpresa i guanyar la Lliga Europea | BMG

José Luis Rodríguez Beltrán

"Si guanyem, serà una de les gespes més importants de l'handbol estatal". Ho diu el capità del Fraikin, Antonio García Robledo, que s'ha fet un tip de guanyar medalles amb la selecció espanyola, com ara l'or del Mundial del 2013 o el bronze dels Jocs Olímpics de Tòquio el 2021. "Guanyar un títol europeu amb el Fraikin suposaria la cirereta a la meva carrera esportiva i el títol més important", assenyala el lateral, que com a jugador del BMG ja va quedar subcampió de la Recopa d'Europa el 2010 –hagués estat la segona del club–. 

La plantilla del Fraikin s'ha conjurat per continuar sent l'equip revelació, i sorpresa, d'aquesta Lliga Europea i guanyar el títol a la ciutat alemanya de Flensburg. De fet, el BMG arriba amb el cartell de menja gegants perquè va eliminar als quarts de final a l'amfitrió de la final a quatre, el Flensburg, contra tot pronòstic. "Estem en un gran moment de forma de la temporada i aspirem a guanyar la Lliga Europea", sentencia García Robledo. 

L'última gesta europea del BMG va tenir lloc el 2016 a la final a quatre de la Copa EHF a Nantes (França), que va acabar amb un bronze. Per superar aquest últim èxit, el Fraikin intentarà passar a la final imposant-se en la seva semifinal de dissabte (18 h) contra l'FA Göppingen, d'Alemanya, que als quarts va eliminar el Nexe, rival granollerí en la fase de grups. L'altre semifinal es trobaran els dos equips més forts de la fase final, Montpellier i Füsche Berlin (15.30 h).

En cas de passar a la final de diumenge (18h), el Fraikin viurà el somni d'aixecar un nou títol continental –té dues Copa EHF i una Recopa–; mentre que si perd, lluitarà per penjar-se un bronze (15.30 h), que serà també històric. 

Edicions locals