Trobada d'exalumnes de Ca la Maria Brau

L'Hotel Granollers acollirà l'homenatge a qui va fer classe a la ciutat des de 1930 i fins al 1982

Societat

Trobada d'exalumnes de Ca la Maria Brau
Trobada d'exalumnes de Ca la Maria Brau | Foto cedida per l'organització de la trobada

Més d'un centenar d'exalumnes de l'Escola Ca la Maria Brau –el Colegio de Niñas Brau– es trobaran divendres 26 de maig a l'Hotel Granollers per recordar la figura de la mestra nascuda el 1906, que va exercir a Granollers des de 1930 a 1982, quan es va jubilar. Maria Brau va morir l'abril de 2001.

Ho va fer, sobretot, a un centre que duia el seu nom al número 23 del carrer Francesc Macià, juntament amb la seva germana Teresa –Teresina per a les alumnes–. Només hi va interrompre l'activitat durant la Guerra Civil, quan el 1937 el Departament de Cultura de la Generalitat la va requerir al Grup Escolar Ferrer i Guàrdia, al carrer Guayaquil, on ella explicava en el seu diari, "vaig aprendre a fer de mestra, ja que fins aleshores els meus coneixements sobre pedagogia els havia adquirit en els llibres, però de la pràctica del sistema Montessori i Décroly n'aprengué en el Ferrer i Guàrdia, on veia com treballaven els senyors Montaña i la senyora Roure". Aquests aprenentatges de l'escola moderna van ser presents després a la seva escola per a nenes, Ca la Maria Brau, que va obrir el 1940 al carrer Francesc Macià.

Ara, 40 anys després que es tanqués l'escola de Maria Brau Auferil, un grup d'alumnes s'han organitzat per retrobar-se i recordar i homenatjar "una dona que va ser una gran mestra i una gran persona", expliquen les organitzadores.

Edicions locals