Les arrels a través de l'art
Un miler d'alumnes de 14 centres han creat l'exposició 'Art + Escola' d'enguany
Un miler d'alumnes de 14 centres educatius vallesans han participat en l'edició 2023 de la iniciativa Art + Escola. La proposta, liderada per ACVIC Centre d'Arts Contemporànies i implementada al Vallès Oriental per l'Associació Cultural, aquest any s'ha centrat en el concepte arrel.
A través d'aquesta paraula, els alumnes han treballat, amb el suport d'un equip d'artistes –Núria Nia, Helena Pielias, Pol Aumedes, Mercè Soler i Marta Pareja–, obres de totes les disciplines. Una de les escoles participants ha estat Camins, de les Franqueses, que s'ha involucrat novament en el projecte perquè "permet cocrear i valorar les idees dels infants". Marco Fragoso, especialista i coordinador d'art del centre, va afirmar a la presentació que la iniciativa els "ha permès conèixer l'entorn proper i revisitar-lo per poder generar noves lectures del paisatge". Dues alumnes de l'escola també van explicar el procés creatiu, que va passar de les "idees individuals a peces col·lectives".
Entre les propostes dels infants i joves, hi ha reflexions a l'entorn del record, la família, la natura i la botànica. Alguns alumnes han optat per l'escultura, d'altres pel dibuix i, fins i tot, n'hi ha que han compost cançons inspirades en el concepte arrels.
Les peces s'exposen a la planta superior del Museu d'una manera que s'inspira en un museu de ciències naturals, ja que compta amb una part de mostra, una altra que imita l'estètica d'un arxiu i una altra de documentació. L'exposició es pot visitar fins al 18 de juny.