'A '32 de març' faig una fusió entre l'amor i el periodisme'

L'escriptor Xavier Bosch va presentar a La Gralla la seva darrera novel·la

Cultura

L'autor va parlar sobre les claus per escriure una bona novel·la
L'autor va parlar sobre les claus per escriure una bona novel·la | Àgata Lasheras

Àgata Lasheras

L'escriptor i periodista Xavier Bosch va ser dijous a La Gralla per presentar la seva darrera novel·la, 32 de març (Editorial Univers). El llibre, que es va publicar a principis de març, ha estat el més venut aquest Sant Jordi. 

Durant la presentació, Bosch va explicar el procés creatiu que ha seguit l'obra i d'on va treure la inspiració per escriure-la. La trama gira entorn de la Bàrbara, venedora de drets literaris internacionals que s'instal·la a París, a casa de la seva àvia Margaux, amb qui té un vincle especial. "Aquesta novel·la vol transmetre la relació entre àvia i neta a través de la història de les protagonistes", narrava l'escriptor, mentre explicava que va prendre com a referència el lligam entre la seva filla i la seva àvia. 

"En aquest llibre faig una fusió entre les meves dues obsessions literàries: l'amor i el periodisme", va assegurar Bosch, tot sostenint que el llibre té "els ingredients bàsics d'una bona història". 

A banda de parlar del seu llibre, Bosch va aprofitar per reflexionar entorn les claus de l'èxit d'una novel·la. "Les cobertures i els títols són molt importants, els llibres han de ser com un regal ben embolicat", sostenia. Per exemplificar-ho, l'autor va explicar com es va crear la portada de 32 de març, que conté una il·lustració que vol evocar tots els sentiments que transmet la història. A banda d'això, Bosch va parlar sobre la importància de documentar-se abans d'escriure un llibre.

Edicions locals