Talent escènic jove a Llevant Teatre

L'alumnat dels cicles formatius d'Arsènic presenten els seus espectacles

Cultura

Els estudiants de CPIC presenten dissabte el seu projecte 'Càntir trencat'
Els estudiants de CPIC presenten dissabte el seu projecte 'Càntir trencat' | Xavier Solanas

Àgata Lasheras

L’Arsènic arrenca la mostra dels espectacles realitzats per l’alumnat de cicles formatius aquest cap de setmana, amb Càntir trencat, l'obra fruit d'un taller que han treballat els alumnes de 3r del Curs en Perfeccionament en Interpretació i Creació (CPIC). La primera funció serà dissabte, a les 20 h, i la segona, diumenge a les 19 h, ambdues a Llevant Teatre. 

L’obra, original del dramaturg alemany Heinrich Von Kleist, vol transportar l’espectador a un poble dels Països Baixos. La trama narra la història de la senyora Marta Rull i el seu càntir, que s’esquerda a causa d’un engany. La protagonista decideix tancar-se en un jutjat fins a no resoldre qui ha estat el causant del trencament del càntir, per fer-lo pagar. 

Els intèrprets d’aquest primer taller són Àlia Herrera, Clàudia López, Anna Griera, Marta Juárez, Victor Martínez, Mario Gimenez, Joel Cabrera, Marina Puddu, David Martín i Estel Folch, que han estat dirigits per Víctor Álvaro.

La pròxima obra que es representarà serà Assedegats, dels alumnes de 2n del cicle de Tècniques d’Actuació Teatral que es mostrarà al públic el 2 i 3 de juny. L’espectacle que tancarà el cicle serà Marro, dels alumnes de 1r del mateix cicle, el 10 i 11 de juny.

CPIC, un curs de preparació per a futurs intèrprets

El Curs de Perfeccionament en Interpretació i Creació d’Arsènic és una formació nova que permet a persones amb coneixements en interpretació fer el pas a professionalitzar-se i poder encarar un futur laboral com a actors i actrius. Els alumnes del curs fan sessions al Teatre Auditori per aprendre tècnica interpretativa basada en el treball físic del cos, la veu i l’actuació, així com tècniques per a la creació d’espectacles i eines per afrontar càstings i trobades amb companyies professionals.

Les inscripcions per la segona promoció del curs tanquen el pròxim 3 de juny i les proves d’accés seran el dia 20. 

Edicions locals