Una Ascensió plena de música, tot i l'amenaça de pluja

A banda de la fira de comerç, les festes també han comptat amb més d'una quinzena d'activitats culturals dins la programació

Cultura

El parc Torras Villà va ser l'escenari de la cloenda de la Passada de l'Ascensió
El parc Torras Villà va ser l'escenari de la cloenda de la Passada de l'Ascensió | Xavier Solanas

La Passada de l'Ascensió va omplir el dissabte de música, gràcies al protagonisme de les bandes municipals. Enguany hi han participat la Banda Municipal de Tortosa; l'Agrupació Musical del Maresme, de Mataró; la Banda de Música Mestre Montserrat, de Vilanova i la Geltrú; i la Banda Municipal de Música d'Iznájar. 

Les agrupacions musicals van fer una desfilada pels carrers del centre de la ciutat i van culminar la vetllada amb un concert final conjunt al parc Torras Villà. La jornada va tenir una gran audiència, que va sortir per contemplar aquest esdeveniment ple de so i de ritme, malgrat l'amenaça de pluja. La Passada de l'Ascensió se celebra des de l'any 2000, i aquesta ha estat la cinquena vegada que s'ha dedicat exclusivament a formacions musicals. 

A banda d'aquestes agrupacions, un altre element musical que ha estat protagonista de les festes ha estat l'Orquestra Montgrins. La formació orquestral, que va néixer l'any 1884 gràcies a la iniciativa del director Pere Rigau, és actualment la cobla i orquestra més antiga en actiu. En total, l'orquestra ha participat en tres actes, dos d'ells per acompanyar les sardanes i el ball popular, i un de concert sense dansaires. 

La programació de les festes també ha incorporat altres gèneres musicals amb concerts com el del Trio Bossanova i el de Sam Ramus, una jam session de cant i un punxadiscos.

Edicions locals