El fons Meridia Capital negocia la compra de la gran nau logística de l'antiga Bimbo

És una instal·lació d'11.000 metres quadrats, ara en construcció, al polígon Jordi Camp

Economia

La plataforma logística està en construcció des de fa més d'un any
La plataforma logística està en construcció des de fa més d'un any

Segons informava el diari econòmic Expansión, el fons d'inversió Meridia Capital ultima una forta inversió a Granollers. La gestora liderada per l'empresari i exdirectiu del Barça Javier Faus mantenia a començaments de maig negociacions avançades per adquirir unes grans instal·lacions logístiques al grup Noria. Es tracta de la nau d'11.000 metres quadrats que s'està construint a la parcel·la –de 18.000 metres quadrats– on històricament hi havia hagut l'empresa Bimbo, al carrer Joanot Martorell. Segons les mateixes fonts, l'import de l'operació se situa al voltant dels 14 milions d'euros.

Actualment, el propietari de la instal·lació és el grup de material elèctric Noria, de Barberà de Vallès, que va comprar els terrenys i les naus de la històrica fàbrica del polígon Jordi Camp la tardor de 2021 per 5,5 milions d'euros, amb la intenció de construir-hi unes oficines corporatives i un centre logístic.

Noria Logística és una central de compres que agrupa els grups distribuïdors de material elèctric Novelec, Sinelec i Muntaner Electro, amb una xarxa de més de 80 establiments entre aquestes tres ensenyes i magatzems logístics a Cerdanyola i Getafe (Madrid). De fet, el grup Noria Logística és el quart grup magatzemista de material elèctric a Espanya, i les vendes agregades de la central van ascendir, en conjunt, a uns 210 milions d'euros l'any 2020, amb prop de 600 empleats.

Enderroc i noves instal·lacions

El grup mexicà propietari de Bimbo i Panrico, per la seva banda, va decidir tancar la planta granollerina després de més de 55 anys produint brioixeria i pa de motlle a Granollers, i traslladar tota la producció a unes instal·lacions més modernes a Santa Perpètua de Mogoda, on també va traslladar-se el 80% de la plantilla de Granollers el febrer de 2020.

Aleshores va començar un procés de desmantellament de les instal·lacions, tot i que durant mesos se'n va mantenir una part com a magatzem logístic per a la distribució dels productes de la companyia. El 2021, el grup va posar a la venda els terrenys i les naus del polígon Jordi Camp, que van adquirir Noria per fer-hi una gran plataforma logística.

Ara, amb les obres de les noves instal·lacions força avançades, aquest futur centre logístic podria passar a mans d'un nou propietari.

Edicions locals