'El 2026, el cobriment de la via i el trasllat de l'estació de mercaderies serà una realitat'

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, participa a l'acte final de campanya del PSC a la Porxada

Política

Alba Barnusell i Raquel Sánchez, dijous al vespre a la Porxada
Alba Barnusell i Raquel Sánchez, dijous al vespre a la Porxada

La ministra de Transports, Raquel Sánchez, va participar dijous al vespre, a la Porxada, a l’acte final de campanya del PSC per a les municipals de diumenge, que va aplegar unes 200 persones. També van intervenir-hi l’alcaldessa i cap de llista, Alba Barnusell, i el seu antecessor, Josep Mayoral, qui va elogiar les qualitats de la candidata. “A l’alcaldia ara hi ha una dona, jove, valenta, que obre nous camins i amb nous impulsos”, deia Mayoral.

L’exalcalde assegurava que als socialistes els agrada la “política de proximitat”, de “parlar i escoltar”, i en aquest sentit apuntava que durant aquesta campanya han fet fins a 11.000 porta a porta. També apuntava que el projecte del PSC és d’“àmplies fronteres”, basat en “igualtat, llibertat i justícia social”. I afegia: “És un projecte que ve de lluny, però que mira endavant; guanyador, de complicitat amb la ciutadania i d’amor per la ciutat”.

La ministra Sánchez, per la seva banda, destacava que Barnusell representa una “nova etapa d’il·lusió i de mirada endavant”, i que “sap treballar des de l’escolta, la humilitat i l’estima per la ciutat”. Assegurava que els socialistes han plantat cara a la crisi “protegint tothom, especialment els més vulnerables”, i afegia que “el govern d’Espanya serà sempre al costat dels projectes que suposin un progrés per als municipis”.  

Sánchez també carregava contra el PP, per la falta d’inversions a Catalunya durant els seus anys al govern, i contra l’independentisme, a qui culpava d’haver paralitzat Catalunya i de no haver ajudat prou en moments de crisi. “Estem cansats de la política dels rondinaires”, deia. “Malgrat el soroll, els socialistes continuem invertint a Catalunya com no s’ha fet mai abans, en infraestructures i habitatge”. I en aquest sentit es referia també al cobriment d’un tram de la via a Granollers. “Això no es fa d’avui per demà, és un procés lent, però ja hem començat”, reivindicava Sánchez.

Al seu torn, Barnusell anava una mica més enllà i posava data a la finalització del projecte. “El 2026, el cobriment de la via i el trasllat de l’estació de mercaderies serà una realitat”, deia. “I l’Estat licitarà aviat l’estudi de connexió entre l’R4 i l’R8”, afegia, una connexió llargament reivindicada pels socialistes per millorar la connexió ferroviària amb el Vallès Occidental. Barnusell també es comprometia a “fer una ciutat més moderna i més oberta, amb més serveis, més verda i més inclusiva” i “on tothom tingui l’oportunitat de viure-hi i ser-hi feliç”.

Edicions locals