Cookin'you, una nova experiència a la cuina

La firma garnollerina innova en el sector inspirada en un model molt popular a França

Economia

Cookin'you, una nova experiència a la cuina
Cookin'you, una nova experiència a la cuina

"Els adults cada vegada cuinem menys a casa, i si els nostres fills no veuen els pares cuinar perden l'aprenentatge per observació". Amb aquesta idea, i per facilitar al màxim la cuina a casa, l'emprenedora granollerina Míriam Riera impulsa des de fa un any i mig el projecte Cookin'you, una iniciativa digital per proporcionar tots els ingredients i els passos necessaris per executar una recepta de cuina.

"Tot està pensat perquè ho pugui fer tothom, de manera senzilla; perquè el client no hagi de buscar la recepta, ni els ingredients, ni mesurar-los", explica Riera, qui apunta que aquest és un model que ja funciona amb èxit a països com França, on les coses elaborades per un mateix estan molt ben valorades.

El client tria una recepta al seu web –cookinyou.com– i indica per a quanta gent vol preparar-la, i Cookin'you s'encarrega de preparar els ingredients justos i fer-los arribar al domicili del client amb transport refrigerat en un màxim de 48 hores. "Així rep les quantitats justes del que necessita, perquè no sobrin ingredients ni hi hagi malbaratament alimentari", diu Riera. Llavors, el client s'encarrega d'elaborar el plat seguint unes instruccions molt senzilles. "És una experiència de cuina diferent", assegura Riera.

Actualment, Cookin'you proposa una trentena de receptes diferents, gens convencionals, però sí senzilles i explicades pas a pas. N'hi ha d'entrants, segons plats, postres i també esmorzars o galetes, i també de cuina creativa, tradicional, saludable, vegà, vegetarià i delicatessen. "Moltes tenen un toc gourmet i estan pensades per a una celebració", diu Riera, qui remarca que totes les receptes estan validades per una nutricionista, per "garantir que sigui bo, saludable i equilibrat i per donar importància a cada àpat".

Tots els ingredients són respectuosos amb el medi ambient, de qualitat i de proximitat, i molts són poc coneguts justament per donar singularitat als plats. "És molt important cuidar-se i vigilar la salut", diu Riera. "I tots valorem molt l'esport, però la cuina la tenim molt descuidada, i no ens preocupem prou per allò que mengem i com es prepara".

Edicions locals